Bursa
Parçalı Bulutlu
15.5°
Başka Gazete
Onuralp Özalp
Onuralp Özalp
oonuralpozalp@gmail.com

Türkoğlu anketlere inanmıyor, ülkücülerin Bursa'daki tek adayı...

2024.03.28 09:17 Son Güncellenme: 2024.03.28 09:17

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığını gönülsüz olarak kabul ettiği söylendi.

Kampanyaya başlamadan önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kendisinin hastalığını bahane ederek, ilerleyen zamanlarda adaylıktan çekileceği iddia edildi.

Mustafa Bozbey'e karşı yarışmadığı, onu hiç eleştirmediği, sadece Cumhur İttifakı adayı Alinur Aktaş'a yönelik çalışmalarda bulunduğu CHP Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'le gizli ittifak içerisinde olduğu söylendi.

Milletvekili olduktan sonra zenginleştiği, gayri menkullerinde artış yaşandığı zenginliğine zenginlik kattığı dedikodusu yapıldı...

Evet...

İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Selçuk Türkoğlu'ndan bahsediyorum.

Seçime 2-3 gün kaldı ama o hâlâ sahada boy göstermeye ve seçimi kazanmak için çalışmaya var gücüyle devam ediyor.

Sahur vaktine kadar çalışmalarını sürdürüyor, uyuyup, sabah erkenden kalkıyor ve çalışmaya devam ediyor.

Vücudun yorgun düştüğü anlar oluyor ama ilaçlarla kısa zamanda toparlıyor.

"Bursa seçime gidiyor ve aha önce denenmişlerle mahkum değil. Bursa'nın bugünkü haline gelmesinde yüzde 80 iktidarınsa, yüzde 20 de muhalefetindir" diyor.

Hem Cumhur İttifakı adayı Alinur Aktaş'a hem de CHP adayı Mustafa Bozbey'e, "Mal varlıklarınızı açıklayın" diye çağrıda bulunmaya devam ediyor.

Mal varlığını açıklayan Türkoğlu, "30 yıl devlet memurluğu sendikacılık yaptım, eşim de mali müşavir. Altı üstü bir tane evim var, onu da daha önceden yatırım için aldığımız tarlayı satarak aldık" diyor...

Yani iddialar tek tek çürütülürken, "Hesabını vermeyeceğim hiçbir şeyim yok. Ne malda ne de mülkte gözümüz yok" açıklamasını yapıyor.

***

Başka Gazete'ye yaptığı ziyarette konuştuk bunları...

"Bursa'da hiçbir rant bağlantısı olmayan, cesur, kent liderlerine Bursa'nın ihtiyacı var. Ben iddia ediyorum, diğer adayların böyle bir rahatlıklarının olduğunu düşünmüyorum. Bursa'nın makuz tarihini değiştireceğim. Bursa'nın verilmeyen haklarını alabilme potansiyeli bende var. Versinler bize etkiyi, biz gece-gündüz Bursa için çalışalım" ifade etti.

Ve sonra saha çalışmalarına değindik.

Diyor ki; "Özellikle milliyetçi seçmenin oyunu alacağım. Çünkü, şu anda ülkücü seçmen için tek aday benim. Ben de yıllarımı milliyetçi camiaya verdim. Türk milliyetçilerinin temsilcisi olarak görev yaptım. Şu anda Cumhur İttifakı'ndan Selçuk Türkoğlu'na, büyük bir yönelim var."

***

Yapılan anketlere göre Selçuk Türkoğlu'nun puanı çok düşük... Yüzde 5'in üstünde gösteren yok neredeyse...

Peki anketleri nasıl değerlendiriyor?

"Ben inanmıyorum. Sahada gördüğümüz bu değil. Aslında bu anketler Bursa'da iki kutuplu yapıdan kurtulamadılar. Bunun üzerinden yürütüyorlar. İki kutuplu seçim, vatandaşın seçme hakkını elinden almaktır. Vatandaş iki kutuptan birine mecbur olmamalıdır."

***

Son Not:

Selçuk Türkoğlu, seçimi kazanır mı kazanamaz mı bilemem...

Ancak, en düşük seçim bütçesiyle elinden geleni yapmaya çalıştığı kesin!..

Lakin, seçimi kazanamasa da Bursa'da büyük bir fark yarattığı ortada. Ayrıca milletvekilliği de devam edecek ve Bursa, Türkoğlu'ndan vekil olarak yararlanmaya devam edecek.