Bursa
Az Bulutlu
32°
Başka Gazete

Meteoroloji'den yeni uyarı: Bursa dahil 14 kent için 'sarı' alarm

2024.07.04 20:04 Son Güncellenme: 2024.07.04 20:07 - BURSA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunu da güncelledi. Bursa dahil 14 kent için saat verip sağanak ve dolu yağaışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den yeni uyarı: Bursa dahil 14 kent için 'sarı' alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bursa dahil 14 kent için sarı alarm uyarısında bulundu.

Birçok kent için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Ege (Aydın haric), Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Mersin, Adana, Osmaniye, K. Maraş'ın batısı, Hatay kıyıları ve Yozgat çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Batı Karadeniz (Sinop hariç), Marmara'nın doğusu, Çorum ve Amasya çevreleri ile bu akşam ilk saatlerde Eskişehir'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın; Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Batı Karadeniz (Sinop hariç), Marmara'nın doğusu, Çorum ve Amasya çevreleri ile bu akşam ilk saatlerde Eskişehir'de yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

14 İL İÇİN SARI ALARM VERİLDİ