Bursa
Çok Bulutlu
22.4°
Başka Gazete

GAİN, Amazon Web Service ile çalışacak

2024.07.02 17:06 Son Güncellenme: 2024.07.02 17:06 - TEKNOLOJİ

Yerli dijital yayın platformu GAİN, artık AWS bulut altyapısı üzerinde (Amazon Web service) hizmet verecek. GAİN bu hamlesi ile kullanıcılara daha hızlı hizmet vermeyi, olası donma ve kilitlenmeleri önlemeyi amaçlıyor.

GAİN, Amazon Web Service ile çalışacak

Msbil.net'te yer alan habere göre, yapılan bu iş birliği sayesinde kullanıcılar, çok daha hızlı bir altyapıyla beraber, daha güvenli bir GAİN deneyimi yaşayacaklar. GAİN ayrıca, Amazon'un geçtiğimiz Şubat ayında İstanbul'da devreye aldığı CloudFront Edge Location (uç konum) hizmetinden de faydalanacak. Yeni AWS Edge Location, Amazon'un içerik dağıtım hizmeti (CDN) Amazon CloudFront'un avantajlarını da barındırıyor. Bu sayede kullanıcılar videolara daha hızlı erişim sağlayabilecekler.

Ayrıca şirket, AWS'in Elemental MediaPackage adlı hizmetini de kullanacak. Bu özellik ile videolar farklı internet sağlayıcılarına ve cihazlara özel olarak şekillenecek. Bununla birlikte, her kullanıcıya özel optimize edilmiş içerikler sunulacak.

Bununla birlikte GAİN'de yer alması beklenen yeni bir özellik daha var. Bu Prime Video'da da yer alan, sahneye özel oyuncu bilgisi gösterme özelliği. Bu özellik, o anda ekranda hangi oyuncu veya oyuncular yer alıyorsa, onların gerçek adlarını ve fotoğraflarını görmelerini sağlıyor. Amazon'un Rekognition hizmetiyle birlikte, içeriklerde bulunan her anı otomatik olarak bilgilere döken bu özelliğin, farklı şekillerde sistem üzerinde yer alması bekleniyor.

GAİN Genel Müdür Yardımcısı Aytek Dorken konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"GAİN, Türkiye'nin en hızlı şekilde büyüyen ve en ilgi çekici içeriklere sahip yerel seç-izle platformu. Yerel ve uluslararası büyüme hedefimize doğru, bize bu yolculuk boyunca tüm ihtiyaçlarımıza uyacak şekilde tasarlanabilecek en esnek ve kapsamlı servisleri sağlayan AWS ile ilerleyeceğiz. Türkiye'de kısa süre önce kullanıma sunulan Amazon CloudFront Edge Location'ın da içinde bulunduğu AWS servislerinin, hizmet kalitemizi ve performansımızı daha ileriye taşıyacağına ve müşterilerimiz için daha fazla değer yaratacağına inanıyoruz. AWS ile daha iyi beceriler, daha hızlı video oynatma ve daha hızlı uygulama yükleme seviyelerinin yanı sıra daha iyi görüntü kalitesi, analiz ve raporlamadan yararlanacağız"