Bursa
Açık
19.9°
Başka Gazete

Erdoğan: Suriye kardeş halkımız, ilişki olmamasına sebep yok

2024.06.28 14:23 Son Güncellenme: 2024.06.28 14:26 - SİYASET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın açıklamaları hakkında konuşan Erdoğan, "Diplomatik ilişkilerin kurulmaması için hiçbir sebep yok. Geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde devam ederiz. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi hedefimiz yok. Kardeş topluluktur Suriye halkı. Aile görüşmelerine kadar sayın Esed ile görüşmeler yaptık. Olmaz diye bir şey yok yarın yine olur. " dedi.

Erdoğan: Suriye kardeş halkımız, ilişki olmamasına sebep yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Kentsel dönüşüm dediğimiz olayın temelinde bu tür birçok kaçak yapıların, zemin etütlerinin doğru yapılmadığı yerlerde kentsel dönüşüme gidelim ki işi sağlama bağlamış olalım. Kentsel dönüşümün altında yatan gerçek bu. Yıkılan binalarda da sıkıntı, bakıyorsunuz 3 kat kaçak yapılmış. Bundan dolayı yıkım olmuş. Bunun birçoğunda maalesef bunları bundan sonra da yaşayacağımızı açık net söylemek isterim. Ben belediye başkanlığından gelmiş Cumhurbaşkanıyım, böyle şeyleri iyi bilirim. Bundan sonraki süreçte de biz kentsel dönüşümle, TOKİ ile verdiğimiz imtihanları nasıl başarılı şekilde verdiysek, istiyoruz ki Türkiye genelinde bu tür yapılarla ilgili adımlarımızı atalım.

BAHÇELİ İLE GÖRÜŞME

Cumhur İttifakı'nın temsilcisi olarak Devlet Bey'le uzun süredir çalışmalarımız var. Devlet Bey'le yaptığımız görüşmeler var. Bu görüşmelerimizi ara vermeden devam ettirdik, devam ettiriyoruz. Bundan sonra da devam ettireceğiz. Burada herhangi bir suistimale de fırsat vermeyi düşünmüyoruz. Böyle bir şey de söz konusu değil. Devlet Bey'le şu anda ülkemizin siyasi gelişiminde neler var, ne gibi tedbirler almamız gerekir, bunların değerlendirmesini yaptık. 1 saat civarında bu değerlendirmeleri yapıyoruz. Gerek MHP gerekse AK Parti olarak adımlarımızı atıyoruz.

ESAD'IN TÜRKİYE MESAJI

Diplomasi ilişkisi kurulmaması için hiçbir sebep yok. Biz Suriye ile ilişkileri geliştirmekte aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Suriye'nin de iç işlerine karışmak gibi hedefimiz olamaz. Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak yaşadığımız bir topluluktur. Nasıl ki biz Suriye ile ilişkilerimizi geçmişte canlı tuttuysak, ailece görüşmelere varıncaya kadar Sayın Esed ile bu görüşmeleri yaptık, yarın olmaz diye bir şey mümkün değil, yine olur.