Bursa
Parçalı Bulutlu
18.6°
Başka Gazete

Kısa bir ara...

2023.10.20 00:59 Son Güncellenme: 2023.10.20 08:56

Kent suçlarıyla amansız mücadele, ulusal gelişmelere de gösterdikleri reaksiyon, meslektaşlarının hakları için yaptıkları girişimler ve gençlere dokunan sayısız etkinlikle son dönemde adından çokça söz ettirdi Şirin Rodoplu Şimşek başkanlığındaki Mimarlar Odası Bursa Şubesi.

Geçtiğimiz hafta, iki gün boyunca yerinde takip ettiğimiz, bu sene 4.'sü "Ne değişti?" temasıyla düzenlenen Archifest Mimarlık Festivali sadece alanında deneyimli çok sayıda marka ismi öğrencilerle bir araya getirmedi.

Genç mimar adaylarına Oda'nın, Oda'cılığın ne olduğunu da öğretti.

Dopdolu içerikle iki gün süren kusursuz bir festivale imza atan Şirin Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Oda çalışanları takdiri sonuna kadar hak etti.

***

Bursa Teknik Üniversitesi Agora Topluluğu'nu da ayrıca kutlamak gerekli. Festivalde görev üstlenen Agora'cılar da diğer öğrenci grupları da arı gibiydi.

***

Kutlu Bal'ın sunumu her zamanki gibi keyifliydi. Storylerde bolca kendine yer buldu; "Mimarlık ile tanışana kadar her şey yolunda gibiydi. Bazı becerileri, masum hayalleri, standart ajandası olan bir ergendim" sözleri.

Vallahi sevgili Bal, sektörde olan biteni gördükten sonra bir gazeteci olarak aynı durum benim için de geçerli!

O değil de Atatürk Spor Salonu ne zaman biter sahi!

***

Uludağ Üniversitesi'nden Prof. Dr. Özgür Ediz, konuşmasında cumhuriyet dönemi yapılarının korunmamasına tepkiliydi.

Tepkiliydi tepkili olmasına ancak akademik camia tepkisini keşke sadece kapalı salonlarda göstermese de dedirtmedi mi dedirtti!

***

Hazır tepkiden söz etmişken, tarihî yapılara yeniden can veren isimlere açılışlarda tek kelime teşekkürü çok gören siyasilere kolektif bir tepki gösterilmeli!

***

Bir panel arasında, Mimarlar Odası Genel Sekreteri Tores Dinçöz'le gerçekleştirdiğimiz sohbet kent suçlarına maruz kalmada Bursa'nın aslında hiç yalnız olmadığını da gösterdi.

Laf lafı açarken söz Galataport'tan bizim meşhur heyula Central Balat'a da geldi.

Şu Central Balat'a yapı kullanma izin belgesi verilmesinin hikayesini, meselenin Kemal Kılıçdaroğlu boyutunu da tekrar ele alırız kısa bir aradan sonra belki.

***

Evet, bu bir kısa ara yazısıydı sevgili okur.

Yıllık izne ayrılacağım için kısa bir süreliğine müsaadenizi istiyorum.

Hepinize esenlikler diliyorum!