Bursa
Parçalı Bulutlu
10.7°
Başka Gazete

"İlginç teklifler geldi!" Önder Sav ve Mustafa Bozbey'le ilgili ne dedi?

2023.09.06 11:03 Son Güncellenme: 2023.09.06 11:03

CHP Bursa İl Başkan Adayı Gürhan Akdoğan dün Başka Gazete'de misafirimizdi.

Hakkında çıkan söylentilerle ilgili çarpıcı yanıtlar verdi.

Girizgahı uzatmadan sözü Akdoğan'a bırakalım şimdi.

Önder Sav, Berhan Şimşek, Mehmet Sevigen'in kendisine destek için Bursa'ya geleceğine yönelik iddialara tepkiliydi.

Şunları söyledi:

"Akılla uzaktan yakından ilgisi olmayan yönlendirmelerle politika yapmaya çalışanları hayretle izliyorum. 10 yıldan fazladır görüşmediğim Mehmet Sevigen'in, hatta Önder Sav'ın işi gücü bırakıp Antalya'dan Bursa'ya gelerek seçime müdahale edeceği yalanını uyduranların ne kadar sığ oldukları ortadadır. Bundan bir şey çıkmaz, buna inananlar varsa onlara da hayret ederim."

Şöyle devam etti:

"Bu yıpratmaların olmasını bekliyordum. Türkiye'deki sığ siyasetin sonuçlarından partideki bazı insanlar da etkilenmiş gözüküyor. Kullanılan dil, üslup hakaretler... Ne zaman insana sevgisini yitiren bir toplum olduk bunu düşünüyorum. İnsana karşı yapılan hakaretlerle bir başarı elde edilip edilmediğini kamuoyunun takdirine sunuyorum."

Akdoğan, "Aslı astarı olmayan iddialar ile benim üzerimden siyaset üreterek başarı kazansalar bile ömürlerinin siyasette kısa olacağını şimdiden söyleyebilirim. Seçimdir sonuçta, kaybedebiliriz. Benim kaybetmem Türkiye'ye, Bursa'ya bir şey sağlayacaksa ben kaybedeyim ama bu yöntemlerle kazananlar oralarda nasıl ve hangi stratejilere o kazandıkları alanı doldururlar sorgulanması gereken bir konu" görüşünü de dile getirdi.

Gürhan Akdoğan'ın adaylığını açıkladıktan sonra Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubesi Başkanlığı'ndan istifa edip etmediği de malum polemik konularından biri.

Tüzükte herhangi bir siyasi partide görev almakla ilgili kısıtlama olmadığını yani esasında istifa etmesini gerektiren bir durum bulunmadığını buna karşın etik anlayışı gereği 28 Ağustos'ta derneğin şube başkanlığından ayrıldığını söyledi.

Başkan Vekili Raşit Gürbüz'ün yönetim kurulu tarafından Şube Başkanı olarak belirlendiğini, kendisinin de yönetim kurulu üyeliğinin sürdüğünü kaydetti.

İl seçiminin sonucu ne olursa olsun şube başkanlığına dönmeyeceğinin de altını çizdi.

Son günlerde sosyal medyada bazı il delegeleri yerel seçimde Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'le uyumlu çalışacağına inandığım adaya oy vereceğim şeklinde paylaşımlar gerçekleştirdi.

Akdoğan, "Mustafa Bozbey'in geçen dönem kazandığı seçimin nasıl kaybedildiğine yönelik kamuoyunda çok açık, net bilgiler mevcut. Herkesin bildiği konular bunlar. Biz, Bozbey ile DSP döneminden tanışıyoruz. 2004'te ben Büyükşehir o Nilüfer adayıydı. 5 sene ben İl Başkanı o Belediye Başkanı olarak kavgasız gürültüsüz çalıştık. İki konumu ayrı ayrı tuttuk" dedi ve ekledi:

"Mustafa Bozbey ilan edilmiş Büyükşehir adayımız. Kafamda yeni bir aday yok. Zaten belirlenmiş bir aday var ona alternatif olabilecek bir figür de yok. Benim için Büyükşehir'i almak hedeftir. Benim Büyükşehir ya da Nilüfer adaylığı istediğim ya da bu yönde teklifler geldiği şeklindeki sözler tamamen dedikodu ürünüdür."

Gürhan Akdoğan'ın şu sözleri de kayda değerdi:

"Ben Büyükşehir adaylığını AKP'nin en baskın olduğu dönemde Hikmet Şahin'e karşı kıt imkânlarla üstlendim. İl Başkanlığı'nı en iyi koşullarda milletvekili olabilecekken dahi bırakmadım. Onu başkalarına soracaklar! Belediye başkanlığına aday olacaksam il başkanlığında ne işim var! Akla zarar bir şey, parti kamuoyunun söylenenleri mantık çerçevesinde yorumlaması lazım!"

Gelelim yine gündemde olan öz eleştiri meselesine...

Akdoğan, "Geçen dönem Bozbey'e kazandığı seçimi kaybettirenler çıkıp bu kente öz eleştiri vermelidirler! Biz Bozbey'le çalışırız demeden önce öz eleştiri verilmelidir! Sadece örgüt de değil partiye üye olmayıp oy verenler de bu konudan rahatsızlar" dedi.

Peki, Akdoğan'a birleşme teklifi geldi mi?

Öncelikle adaylıktan çekilmeyeceğini yineledi.

Ardından da bizi hayli şaşırtan şu sözleri sarf etti:

"Birleşme teklif eden olmadı mı, oldu ama ben dikkate bile almadım! Çok ilginç yerlerden, çok ilginç teklifler geldi!"

Akdoğan'ın dışında Turgut Özkan ve Nihat Yeşiltaş'ın da aday olduğu 17 Eylül'de gerçekleştirilecek CHP Bursa İl Kongresi öncesinde atmosfer yumuşamazsa tarafların söylemleri daha da keskinleşebilir.

CHP örgütü, yerel seçimde başarı isteniyorsa artık daha fazla ayrışmaya yol açabilecek, adayları yıpratma odaklı söylemlere prim vermemelidir.