Bursa
Açık
11.5°
Başka Gazete

Hatay'dan Bursa'ya atanan yeni müdürden tartışılacak karar

2023.03.03 10:52 Son Güncellenme: 2023.03.03 10:52

Kahramanmaraş merkezli depremlerde on binlerce insan hayatını kaybederken çok sayıda ilde büyük tahribat yaşandı.

Bilhassa Hatay'da bilanço ağırdı.

Sadece eski yapılar değil yeni apartmanlar ve kamu binaları da yıkıldı.

Kelimelerle tarif etmenin mümkün olmadığı çok acı manzaralar karşımıza çıktı...

Yaralar sarılmaya çalışılırken dikkat çeken bir görev değişikliği yaşandı:

Hatay İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük Bursa İl Millî Eğitim Müdürü, Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür ise Hatay İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.

Depremlerin ardından geç de olsa belediyeler, akademik odalar ve üniversitelerle protokoller imzalamaya başladı.

Bursa'nın yapı stokunun mercek altına alınması kararlaştırıldı.

Türkiye'nin geleceği öğrencilere ev sahipliği yapan okulların da gözden geçirilmesi, yeni yapılacak okulların teknik iş birliği bağlamında depreme dayanıklılık, enerji performansı ve sürdürülebilirlik gibi elzem konularda denetimini kapsayan bir protokol de hazırlandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Mimarlar Odası Bursa Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi, Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi, Jeofizik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Çevre Mühendisleri Odası Bursa İl Temsilciliği, Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilciliği, Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ile Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında hazırlanan iş birliği protokolünün imzalanması Bursa Valiliği oluruyla karara bağlandı.

Ancak bugün imzalanacak o protokol askıya alındı!

Yıkımın en ağır olduğu kent Hatay'dan Bursa'ya atanan yeni İl Millî Müdürü Seyit Ali Büyük, Valilik oluruna karşın Serkan Gür döneminde hazırlanan protokolü imzalamama kararı aldı!

Müdür Büyük, akademik odalarla protokol imzalamayı hangi gerekçeyle doğru bulmadı?

Kamuoyuna açıklamalı.

İktidarından muhalefetine tüm partiler akademik odalarla protokol imzalama yarışına girerken...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bundan sonraki süreçte bilim insanları ile iş birliği kurularak şehirlerin yeniden inşa edileceğini söylerken...

Son depremler kamu binalarının da acilen gözden geçirilmesi gerektiğini gözler önüne sermişken Valilik oluruyla hazırlanan protokolün imzalanmaması vahim değil mi?

Üstelik Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nde, 'usulsüzlük' iddiaları nedeniyle Bursa Valiliği'nin başlattığı soruşturma kapsamında İnşaat Emlak Birimi'nin incelemeye alındığı iddiası kamuoyuna yeni yansımışken...