Bursa
Parçalı Bulutlu
17.5°
Başka Gazete

Garabet projeyle canına okunan Bursa! Balat'ta...

2023.10.30 10:12 Son Güncellenme: 2023.10.30 10:16

Kısa aradan sonra tekrar merhaba.

Yerel seçime az bir süre kala siyasi kulislerin hayli hareketlendiği Bursa'da herhangi bir değişiklik yok belediyelerdeki salt rant odaklı yönetim anlayışında.

Hoş, nasıl olsun ki zaten atışa geçen bu şehir artık bambaşka!

"Bursa'ya yapılan kötülüklerin hep karşısındaydık, karşı olmaya da devam edeceğiz. Yaptığımız bütün hatırlatmaları, uyarıları, kınamaları, en sonunda da tam 450 dairelik ek rant sağlayan imar değişikliğine yaptığımız itirazları dikkate almayanların takipçisi olmayı sürdüreceğiz. Tarih bu şehre yapılan ihanetleri affetmedi, bunu da affetmeyecek" diyen İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu'nu selamlayalım tam da bu noktada.

"Şehir içinde şehir yapacağız dediler, aslında Bursa'yı yönetemeyen 'vizyonsuz zihniyeti' de 'enişte-dünür' ilişkilerini kullanarak DownTown adını verdikleri şehrin canına okuyan 'garabet projeye' alet ettiler. Bursa'nın tam ortasında, şehre hafta içi 40-45 bin, hafta sonu 65-70 bin kişilik yük getireceğini açıkladıkları projeyi, Bursa'ya ihanet olarak gördüğümüz için de açılış davetine icabet etmiyoruz" ifadelerini kullanan Türkoğlu'nun ranta karşı sergilediği cesur duruş unutulmayacaktır asla.

Yazının başında herhangi bir değişiklik yok demiştik, şimdi devam edelim mi Nilüfer'le mesela.

Sınır tanınmıyor hâlâ sosyal demokratlıkta!

1/1000 Ölçekli Balat Uygulama İmar Planı kapsamındaki 'Özel Yaşlılar Bakımevi Alanı'nda kalan Ahmet Yesevi Mahallesi 4110 ada 5 parseli, ayrık nizam 5 katlı konut alanı olacak şekilde düzenleyen plan değişikliğini onayladı Nilüfer Belediye Meclisi, Başkan Turgay Erdem'in evet oyuyla.

Söz konusu parsel boş değil, üzerinde bir okul bulunduğu görülüyor sorguladığımızda.

'Özel Yaşlılar Bakımevi Alanı' okul olmuş en azından yine sosyal bir tarafı var denilebilir de ne diyoruz biz sahiden yahu, ne sosyalliği, ne demokratlığı Allah aşkına!

Nilüfer'in ne yaşlı bakımevine ne de okula falan ihtiyacı yok aslında!

Daha fazla konut lazım bilhassa Balat'a!

Yerel seçime ne kaldı şunun şurasında!

Hızlandırın asimetrik planları, yollayın bağışları, yormayın insanları; hem bir yanlış olsa yılların tecrübesi, her taşın altından çıkan, çifte tahsilli teknik duayen üst düzey bürokrat yanlış bu iş der, sesini çıkarırdı mutlaka!

Yaz bitti, yazlık boşaldı, tekne de marinaya bağlandı nasılsa!

Osmangazi'de bile sahada kendisi, canhıraş çalışıyor baksanıza...

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), 4-5 Kasım'da gerçekleştirilecek 38. Olağan Kurultayı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerini yaşatma, 100. yılını büyük onur ve gururla dün kutladığımız cumhuriyetin kazanımlarını koruyabilme bağlamında da önemli ayrıca.

Kurultayı kim kazanırsa kazansın, Atatürk'ün kurduğu CHP'nin Atatürk'ün çizgisine yaklaşacağından söz edilebilir mi; rantçılar partiden uzaklaştırılmazsa...

Başkan Yeşiltaş'tan ön seçim ve Parti Meclisi mesajı!

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş'la, geçtiğimiz cumartesi, İl Başkanlığı'nın düzenlediği cumhuriyetin 100. yılını kutlama etkinliği öncesinde konuşma fırsatı bulduk.

Başkan Yeşiltaş, yaptığımız görüşmede, bugün kurultay delegeleriyle bir araya geleceğini söyledi.

"Birlik, bütünlük irademiz devam edecek" dedi.

Bu yaklaşım kıymetli.

Yeşiltaş, amaçlarının Bursa'dan fazla sayıda kişinin Parti Meclisi'nde görev alması olduğunu kaydetti.

Meclis üyelerini fermuar yöntemiyle ön seçim gerçekleştirerek belirlemek istediklerinin altını çizdi.

Bursa'da çarşaf liste söylemlerinin kürsü konuşmalarında kaldığı, blok listelerle tamamlanan kongre sürecinin ardından en azından meclis üyeleri bakalım ön seçimle belirlenebilecek mi?

Bursa delegasyonunun kurultay tavrına gelirsek...

Şu anda yarı yarıya bir dağılım gözükse de Özgür Özel'in kurduğu ekibin çalışmalarını sıklaştırdığını ifade edelim.

Genelde ise Kemal Kılıçdaroğlu önde gözüküyor.

Bu hafta yapılacak temaslar ve kurultay günü esecek rüzgâr dengeleri değiştirebilir mi?

Hep birlikte göreceğiz...