Bursa
Açık
11.9°
Başka Gazete

CHP'nin Nilüfer Belediye Başkan Adayı belli mi? Karabıyık, Bozbey ve Şahin ne dedi?

2023.09.08 12:02 Son Güncellenme: 2023.09.08 12:02

Bir dönem Meral Akşener'in danışmanlığını yapan, son seçimde İYİ Parti'den Bursa Milletvekili Adayı olan İbrahim Alagöz, CHP'ye geçti.

CHP'ye katılma davetinin kendisine rozetini bizzat takan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldiğini belirtti.

Bursa ziyareti sırasında Akşener'le görüşen Alagöz'ün Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki yerel seçimlerde Nilüfer Belediye Başkan Adayı olarak kendisini partiye davet ettiğini, bu nedenle de CHP kadrolarına dahil olduğunu söylediği de iddia edildi.

Peki, bu açıklamalar ne kadar gerçekçi?

CHP MYK Üyesi Prof. Dr. Lale Karabıyık yaptığımız görüşmede çarpıcı sözler sarf etti:

"Genel Başkan'ımızla konuyu iki kez konuştum. Görüşme talebi Alagöz'ün kendisinden gelmiş. Genel Başkan'ımızdan randevu talep edildiğinde özel kalem sıralamaya alıyor ardından uygun zamanda görüşme gerçekleştiriliyor. Kendisi Meral Hanım'dan izin aldığını, CHP'ye geçmek istediğini söylemiş. O görüşmede ne kendisinin Nilüfer'le ilgili bir talebi olmuş ne de Genel Başkan'ımız böyle bir konudan söz etmiş. Zaten Genel Başkan'ımızı tanıyanlar böyle bir talebin asla kendisinden gelmeyeceğini bilir. Yaptıkları görüşmede Nilüfer'in bahsi dahi geçmemiş."

Karabıyık'la yaptığımız görüşmeden edindiğim izlenim netti:

Nilüfer'de elbette adaylar olabilir ancak o aday soldan çok uzak bir aday olamaz!

Yani Alagöz, Nilüfer'e aday olamaz...

Karabıyık'la 17 Eylül'de gerçekleştirilecek il kongresini de konuştuk.

İlçe kongrelerine çeşitli algılar üretildiği için katılmadığını ancak il kongresine katılacağını bildirdi.

Şunları söyledi:

"Amacımız Mustafa Bozbey'e yerel seçimi kazandırmak. Bu süreçte kimseyi ötekileştirmeyen, ayrımcılık yapmayan, en eski üyeden en yeni üyeye kadar tüm örgütü birlik, beraberlik içinde tutacak bir yönetimin göreve gelmesini isterim. Son kararı örgüt verecektir. Tüm adaylara başarılar diliyorum."

CHP'nin güçlü bir birlikteliğe ihtiyacı var.

Mevcut atmosferde seçime tek adayla gidilmesi pek mümkün değil gibi.

Ancak ilkeler doğrultusunda birleşilse, seçim de çarşaf listeyle gerçekleştirilse yerel seçime daha güçlü girilmez mi?

Alagöz meselesine dönelim şimdi:

Malum kesim, Alagöz'ün Kılıçdaroğlu ile görüşmesini Mustafa Bozbey'in ayarladığı iddiasını da dile getirdi.

Bozbey, yaptığımız görüşmede bu asılsız iddiaya şu yanıtı verdi:

"Herkes gibi görüşmeyi ben de sosyal medyadan öğrendim. Kötü gibi algılanması gereken ne varsa Mustafa Bozbey'le ilişkilendiriliyor. Ancak sorun yok, bizi delegemiz de gayet iyi biliyor, halk da gayet iyi biliyor, tanıyor. Benim hiçbir bilgim ve dahlim yok. Söylenenlere gerçekten anlam veremiyorum. Şu tezgâh siyaseti artık son bulmalı. Siyasi ahlaktan, dürüstlükten bu kadar uzaklaşılmamalı."

Hakikaten her fırsatta Mustafa Bozbey'in hedef hâline getirilmeye çalışılması, birilerinin derdinin CHP'nin başarısı falan olmadığının bir diğer net kanıtı!

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin'le de konuştuk Alagöz meselesini.

Dün yaptığımız görüşmede konuyla ilgili şunları ifade etti:

"Kimse Nilüfer ilçe örgütünü yok sayarak böyle bir çalışma yapamaz. Birinin Nilüfer'le adı geçecekse kim olursa olsun rozetin ilk takılacağı yer Nilüfer İlçe Başkanlığı'dır. Başka ilişkilerle rozet taktırıp, propaganda yapmak sağlıklı değildir. İsimler önemli değildir. Kim olursa olsun partinin İl Başkanı'nı, İlçe Başkanı'nı es geçerek farklı planlar içine girenlerin örgüt asla arkasında durmaz! Kimse dedikodular ile Nilüfer Belediye Başkanlığı'na aday olamaz!"

Şahin, haklı olarak tepkiliydi:

"Yapılan açıklamalar gereksiz bir özgüven göstergesidir. CHP, sosyal demokrat bir partidir! Örgütün aşamalarını kat ederek ilerlerseniz size örgüt sahip çıkar. Ancak benim param var, ben tepeden gelirim, Genel Merkez'le işleri bağlarım derseniz çok sert tavır gösteririz. Bu anlayışın sonuna kadar karşısında mücadele ederiz! Süreç nasıl ilerleyecek, hep birlikte göreceğiz! Son seçim sürecinde devşirmelerle geldiğimiz nokta ortadadır. Bizim devşirme isimlere değil öz gücümüze ihtiyacımız var!"

Öte yandan şunu da belirtelim:

Edindiğim bilgiye göre önümüzdeki günlerde 148 delege Nilüfer İlçe Başkanlığı'nda bir araya gelecek.

Delegeler, il başkanlığına aday olan isimleri dinleyecek.

Nilüfer'in eğilimi o toplantıdan sonra netleşecek.

Başlıktaki soruya gelirsek:

CHP'nin Nilüfer Belediye Başkan Adayı şu an için belli değil.

Alagöz'ün kendisine atfedilen bazı sözlerden rahatsızlık duyduğunu, açıklamalarının çarpıtıldığını söylediğini duyduğumuzu da ekleyelim.

Bursa'da ilçeleri, il yönetimini, milletvekillerini yok sayarak siyaset üretme pratiğinden vazgeçilmesi gerektiğini de ilave edelim.