Bursa
Açık
7.2°
Başka Gazete

CHP Nilüfer'den flaş mesajlar! Rant iddiaları ve başkan adayları...

2023.10.10 11:48 Son Güncellenme: 2023.10.10 11:54

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte dün Başka Gazete'yi ziyaret etti.

"Akçeli işlere karışan anlayışla mücadele edeceğiz" çıkışı örgütte büyük karşılık bulan Şahin, kongrede başkanlığa seçildikten hemen sonra CHP Nilüfer'de uzun süredir ihtiyaç duyulan; kimseyi ötekileştirmeyen, farklı sesleri engellemeyen, gençleri bölmeyen birleştirici bir yönetim tarzını yeniden inşa etmek için harekete geçti.

Genişletilmiş örgüt toplantısı ve mahalle temsilcileri çalıştayı bu bağlamda önemliydi.

Nilüfer'in özlenen örgüt, taban ve üyenin gücünü esas alan bütünleştirici yaklaşıma kısa sürede kavuşması açıkçası parti adına sevindirici.

Görüşmemizde ilçede ayyuka çıkan rant iddialarının üzerine gitmekte hayli kararlı olduğu izlenimini verdi.

Şunları söyledi:

"Dosyalardan sorumlu bir ekip kurduk. Bütün dosyaları biz Meclis'ten önce tek tek inceliyoruz. Bu bugünün konusu değil, ben geçmişte de böyle yapıyordum. Kurduğumuz komisyonda problemli, onaylamadığımız bir durum var mı yok mu konusunu tartışırız. Her gruptan önce rapor hazırlıyor arkadaşlarımız. Akademik odalarla da sıkı iş birliği içinde olacağız."

Özgür Başkan, Nilüfer'in en önemli sorunlarından biri hâline gelen kaçak yapılaşma ve hormonlu inşaatlarla ilgili basın toplantısı düzenlemeyi düşündüğünü belirtti.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'le arası nasıl peki?

Erdem, malum sürekli ilçedeki CHP Bursa örgütünde ciddi tepkilere sebebiyet veren ayyuka çıkan rant iddialarıyla gündeme gelen bir siyasi.

Şahin'in sözleri kayda değerdi:

"Seçime 6 ay civarında bir vakit var. Şu an CHP'nin Belediye Başkanı Turgay Erdem. Ben de ilçe başkanıyım. Bu süreçte birlikte birtakım şeyleri yapmamız lazım. Sonuçta yerel seçim var. Yerel yönetici ile o ilçenin başkanının birlikte hareket etmesi doğaldır. Ancak bu belediyenin her yaptığını onayladığım anlamına gelmez. Bizim sosyal demokrasi şablonuyla, CHP'nin tüzüğü, ilkeleri, programı çerçevesinde bir tavır koymamız gerekiyor. Eğer bu çerçeveye uymayan birtakım işler yapılıyorsa biz bununla ilgili net tavrımızı koyarız."

Eskinin marka ilçesi Nilüfer'in sosyal demokratlıkla asla bağdaşmayacak sayısız kent suçuyla gündeme gelmesi CHP'nin Bursa'daki önemli kalesinin yerel seçimde kaybedilmesi riskini de beraberinde getirdi.

Bu durum ilçedeki değişim beklentisini kuvvetlendirdi.

Bir anlamda kaçınılmaz hâle getirdi.

Hâliyle belediye başkanlığına adaylık için çok sayıda isim şimdiden gündeme geldi.

Özgür Şahin, son dönemde dillendirilen sosyal demokrat kökenli tüm isimlere eşit mesafede olduğunun altını çizdi.

CHP'nin kasım ayındaki kurultayından sonra süreç şekillenir dedi.

"Benim param var, ben tepeden gelirim, Genel Merkez'le işleri bağlarım derseniz çok sert tavır gösteririz" sözleriyle daha önce tepki gösterdiği, son seçimde İYİ Parti'den Bursa Milletvekili Adayı olduktan sonra CHP'ye geçen, ismi Nilüfer'le gündeme getirilen İbrahim Alagöz'le ilgili tavrı ise netti:

"Aday olmaması için her şeyi yaparım!"

Bugün İbrahim Alagöz'ün, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin'i ziyaret edeceğini de belirtelim son olarak.

Bu ziyaretin Şahin'in tavrını değiştirmeyeceğini de şimdiden söyleyelim.