Bursa
Parçalı Bulutlu
12.9°
Başka Gazete

CHP Nilüfer'den flaş mesajlar! Başkan Şahin'den dikkat çeken çıkış

2024.02.21 12:18 Son Güncellenme: 2024.02.21 12:36

Başkan adaylarının belirlenmesinin ardından dün ikinci meraklı bekleyiş de sona erdi.

Partiler, belediye meclis üyesi aday listelerini seçim kurullarına teslim etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa örgütünde en çok merak edilen konulardan biri de şüphesiz ilçe kongresiyle başlayan büyük değişim sürecinin yeni başkan adayının ilan edilmesiyle devam ettiği Nilüfer'in nasıl şekilleneceğiydi.

Ankara'da onaylandıktan sonra İl Başkanlığı'na gönderilen listenin seçim kuruluna teslim edilmesinin ardından CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin'le ilçe binasında bir araya geldik.

Başkan Şahin, meclis listesiyle ilgili şunları söyledi:

"Kongre sürecinde söz vermiştik. Üyeden, mahalleden iş istediğimiz kadar karar mekanizmalarına da dahil edeceğiz, katılımcı bir anlayışı hayata geçireceğiz demiştik. Ön seçimin sonuna kadar arkasında durduk. Birincisi bu. İkincisi tercihlerimizi yaparken özellikle örgütte çalışmış, koşturmuş, liyakat sahibi arkadaşların listede olması için azami efor sarf ettik. Açıkçası güzel bir liste oldu. Tabii ki herkesi memnun etmeniz mümkün değil. Bu listeyle biz Nilüfer'deki bütün süreçleri doğru idare edebileceğimizi düşünüyoruz. Geçmişinde hiçbir problemi olmayan arkadaşlardan oluşan bir liste oldu. Tabii ki listemize Genel Merkez'den küçük müdahaleler de geldi. O da işin maalesef ki doğası. Ancak çok da sıkıntı değil. Gelen arkadaşlar da bizim partililerimiz, onlara da sahip çıkacağız. Meclis bizim siyasi kanadımız. Sosyal demokrat belediyeciliğin dışında hareket eden arkadaşlarımız olursa tabii ki uyarırız. Bizim görevimiz bu."

CHP'nin Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir'in "Büyük kent rantının karşısında bir belediye başkanı olarak durmanın kolay olmadığını da biliyoruz. Ben adaylığım açıklandıktan sonra çapraz ateşe tutuldum. Görüyorum bunu. Kaynaklarını da görüyorum daha gerideki" açıklaması ses getirmişti.

Özgür Başkan, rant meselesiyle ilgili "Nilüfer hızlı büyüdü, büyümeye de devam ediyor. Talep edilen bir kentseniz, orada bir rant oluşuyor. Burada yapılması gereken oluşan rantın, halkın yararına kullanılması. Değer artışını birilerinin değil kentlerin yararına kullanılacak mekanizmaları kurduğunuzda zaten hiçbir sorun kalmaz. Bu kadar hızlı büyüyen bir kentte oluşan bir rant varsa o ranttan Nilüferli yararlanmak zorunda. Rantla ilgili sıkıntıları çözebilecek mekanizmaları kurabilecek düzeydeyiz" dedi ve ekledi:

"Şadi Başkan'ımızla uzun uzun konuştuk. Burada bir bakış açımız var. Biz ilçe örgütü olarak partinin programı çerçevesinde sosyal demokrat belediyeciliğin denetim mekanizması olmaya çalışacağız burada. O denetimi ilçe örgütü olarak yapmak durumundayız. Çünkü burada oluşabilecek her türlü başarı ve başarısızlığın sorumlusu örgüttür, örgütün başıdır. Nilüfer'de de ben Genel Başkanı temsil ediyorsam o sorumluluğu almak zorundayım."

Başkan Şahin, seçim çalışmalarına da değindi:

"Sadece başkan adayı odaklı değil, biraz daha örgüt odaklı bir çalışma yapacağız. Başkan adayımızı bu kadar kısa sürede belki bütün noktalara yetiştirmemiz mümkün olmayacak ama örgüt olarak her yerde görünür olmaya çalışacağız. Sandıklarla ilgili de şu an için bir sıkıntımız yok. Nilüfer'de sandıklarla ilgili halkımızın endişe etmesine hiç gerek yok. Nilüfer'de sandıklara sahip çıkacağız."

Sohbetimizin sonunda Başkan Şahin'e yönetimi düşürmek için imza toplanıldığına dair söylentileri de sordum.

Yanıtı hayli netti:

"1 Nisan'a kadar imza toplayanlar haindir. 1 Nisan'dan sonra herkes ne yapacaksa demokratik hakkını kullanmakta özgürdür."

Doğrusunu söylemek gerekirse fazla detaya şu an için gerek yok belki ancak bizzat tanıklık ettiğimiz çok sayıda saldırıya göğüs geren Özgür Başkan'ın bir sınavı daha başarıyla verdiğini ifade etmek gerekir.

Nilüfer listesinin satır aralarına bakarsak...

Ön seçimden çıkan isimlere dokunulmaması olumlu karşılandı.

Genel Merkez tarafından listeye konulan üç isim var.

İlk sırada yer alan Metin Tunçel, 17. sıradaki Okan Şahin ve 21. sıradaki Olcay Keskin, Genel Merkez'in tasarrufuyla listede yer aldı.

Metin Tunçel'in ismi malum Merkez Yönetim Kurulu'ndan başkan adayı olarak geçmiş, son anda gerçekleştirilen değişiklikle örgütten gelen bir isim olan Şadi Özdemir aday yapılmıştı.

Belediye başkanlığına aday adayı olan siyasetin yeni ve 'temiz' yüzlerinden Okan Şahin'in yeni dönemde başkan yardımcısı olarak değerlendirilmesi talebi ise Genel Başkan Özgür Özel'den gelmişti.

Listenin 3. sırasındaki Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Mehmet Aydın Saldız'ın halkla belediye arasındaki köprü görevini rahatlıkla üstlenebileceğini düşünüyoruz.

Son olarak bir parantez de Emrah Mutlu'ya açalım.

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nin 'Çağdaş' döneminde yönetimde görev üstlenen, listenin 9. sırasındaki Mutlu'nun da doğru değerlendirilirse değişen Nilüfer'e yeni dönemde oldukça pozitif katkı sağlayabileceğine inanıyoruz.