Bursa
Açık
9.1°
Başka Gazete

CHP, Bursa'yı kazanmak için yola çıktı! O isimler tasfiye olacak mı?

2023.12.06 12:13 Son Güncellenme: 2023.12.06 12:24

Dün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Başkanlığı, tarihî günlerinden birini yaşadı.

Mustafa Bozbey'in Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na resmen aday olduğunun duyurulduğu toplantıya binlerce kişi katıldı.

İlgi açıkçası muazzamdı.

Zaman zaman izdiham yaşandı.

Coşku il binasına sığmadı.

Sokağa taştı.

İlk günden itibaren Bozbey'in Büyükşehir adayı olması için sergilediği tutumdan asla taviz vermeyen CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş her zamanki gibi kararlıydı.

Konuşmasında, "Türkiye'de belediyecilik denince, akla gelen ilk isimlerden biri olan Mustafa Bozbey'i, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı yapmak için geliyoruz! CHP Bursa Örgütü, yerel seçimlerde tarih yazmak için hazırdır" ifadelerini kullandı.

Hakikaten de örgüt dün Bozbey'i bağrına bastı.

CHP Bursa, neredeyse tam kadro oradaydı.

Ayrıca toplantıda Turhan Tayan, Mehmet Gazioğlu, Feridun Pehlivan gibi merkez sağda siyaset yapmış isimler de vardı.

İYİ Parti'nin seçimlere ayrı girme kararından sonra oluşan tablo daha da anlam kazandı.

Nihat Başkan'ın, "Öyle bir mücadele vereceğiz ki, zemheri ayında terimiz donacak ama yine de yeter demeyeceğiz. Evet çok yorulacağız. Gece gündüz çalışacağız ama vereceğimiz mücadele boşuna olmayacak. 31 Mart gecesi gururla birbirimize sarılıp başardık diyeceğiz ve şanlı bayrağı bu kentin sokaklarında dalgalandıracağız" sözleri büyük alkış aldı.

Bozbey, Bursa'nın 5 yılda neler kaybettiğine değindi.

"Bu kent terk edilmiş. Araçlara, plansızlığa, ağaçsızlığa, düzensizliğe ve adaletsizliğe" dedi ve ekledi:

"Bursa'da yönetim anlayışı değişecek, Bursa güzelleşecek. Emekliler, köylüler, kadınlar, gençler, yaşlılar, esnafımız, sanayicimiz, öğrencimiz, çiftçimiz en önemlisi çocuklarımız gülümseyecek."

Geçtiğimiz pazartesi yayınlanan "Bursa'nın artık 5 sene değil 5 saat dahi kaybetmeye tahammülü yok" başlıklı yazıda şu ifadeleri kullanmıştık:

"5 sene önce Bozbey'in proje önerilerini paylaştığı ilk sırasında kentin en önemli sorunu ulaşımla ilgili önerilerin yer aldığı vizyon belgesi hayata geçirilebilseydi açıkçası bugün çok daha farklı bir Bursa'dan söz edilebilirdi.

Yeri gelmişken belirtelim, bugün şiddetli bir depremle sarsılan Bursa'da insan odaklı kentsel dönüşümler, afet koordinasyon merkezleri de vardı o vizyon belgesinde.

Bozbey'in Büyükşehir yolundaki ikinci yolculuğunun nasıl tamamlanacağını önümüzdeki günlerde atılacak adımların belirleyeceği açık.

Geçen yerel seçimdeki hatalardan CHP Bursa örgütündeki herkes gereken dersi almış gözüküyor.

Ancak Büyükşehir'de başarı için tüm ilçelerde doğru adaylarla yola çıkmak şart.

Söylemlerin toplumda karşılık bulabilmesi için evvela imar yolsuzluklarına bulaşan, rantçı kadroların derhal CHP'den tasfiye edilmesi elzem.

Aksi takdirde CHP'nin halkta karşılık bulamayacağını, değişim söylemlerinin lafta kalacağını artık anlamak gerekiyor!"

Evet, Bozbey zaten 5 senedir sahada ve projeleri de hazır.

Ancak Büyükşehir'i kazanmak için sadece Bozbey'in performansı ve örgütün çalışması yeterli olmayacak.

İlçelerde de doğru aday ve kadrolarla yola çıkılması gerekecek.

Nihat Yeşiltaş, toplantıda kendisine yönelttiğim "Çok ciddi, ayyuka çıkmış rant iddiaları var. Büyükşehir'de başarı için yerelde doğru kadrolarla yola çıkmak gerekiyor. Adayların belirlenmesi ve kadroların oluşturulmasında nasıl bir yol izlenecek" sorumu şöyle yanıtladı:

"İlçelerimize göre değerlendirmeler yapılacak. Önümüzdeki hafta bununla ilgili çalışmalarımız olacak. Şu an anket çalışmaları da yapılıyor. Bunların hepsini birlikte değerlendireceğiz ve adaylarımızı belirleyeceğiz. Genel Merkez'den de bir heyet gelecek. Birlikte bir çalışma yapacağız."

"Evladı tok yatsın diye aç yatan onurlu anneler, onurlu babalar için başardık diyeceğiz. Bu şehrin fabrikalarında ve tarlalarında ter döken emekçiler için başardık diyeceğiz" ifadelerini de kullanmıştı Nihat Başkan konuşmasında...

Evladı tok yatsın diye aç yatan onurlu anneler, onurlu babalar adına başarabilmek için; bu söylemin halkta karşılık bulabilmesi için önce ayyuka çıkan rant iddialarıyla anılan herkes derhal CHP'den tasfiye edilmelidir.

Genel Başkan Özgür Özel'in Bursa ziyaretinde söylediği, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin hem yerel yönetimlere yönelik olarak hem de genel yönetime yönelik olarak bir A4 kağıdının üzerindeki bir kurşun kalem lekesi kadar lekeye tahammülü yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi rakipleri gibi gri ya da siyah kağıt değil, bembeyaz bir kağıttır. Öyle olunca kiri çok gösterir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kirlenmesine müsaade edemeyiz" sözlerinin hakkını verecek kadrolarla ilçelerde yola çıkılmalıdır.

Özel, dünkü grup toplantısında İYİ Parti'yle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Eski dosttan düşman olmaz, İYİ Parti geçmişte birlikte başarılar elde ettiğimiz, bundan sonra çok şey başaracağımız, iyi insanların partisidir.

Bundan sonra ittifak arayışımızı tabana yayacağız.

Milletimizi ranta, talana karşı halkçı belediyecilikte birleşmeye davet ediyorum."

İttifak arayışını tabana yayabilmek için, söylemle eylem örtüşmeli.

Gördünüz gibi Özgür Özel rant, talan meselelerine karşı çok net.

Israrla halkçı belediyecilik vurgusu yapıyor.

Hâliyle örgüt; CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve ilçe başkanlarının, CHP'nin Bursa milletvekillerinin, Genel Merkez'den gelecek heyetin temsilcilerinin rant ve talanla anılan isimlerle ilgili verilecek kararlarda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceğine inanıyor.