Bursa
Parçalı Bulutlu
15.1°
Başka Gazete

CHP Bursa'da İl Başkanlığı'na 3. aday! Flaş mesajlar...

2023.08.31 11:48 Son Güncellenme: 2023.08.31 11:48

Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım'da yeni yönetimlerin şekillenmesinin ardından CHP Bursa'da gözler 17 Eylül'de gerçekleştirilecek İl Başkanlığı yarışına çevrildi.

Mevcut İl Başkanı Turgut Özkan, Eski Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş'ın ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubesi Başkanı Gürhan Akdoğan da dün il başkanlığına aday olacağını kamuoyuna bildirdi.

Adaylık açıklamasının ardından konuştuğumuz, CHP'de uzun süre önemli görevler üstlenen Akdoğan şunları söyledi:

"Parti örgütü ve tabandan gelen çok yoğun bir talep vardı. Delege olan, olamayan; eskiden görev üstlenmiş çok sayıda partili il başkanlığı için yola çıkmam gerektiğini bildirdi. Ciddi birikimin var, bunu parti için kullanmalısın talebi geldi. Kendiliğimden düşündüğüm, kendi başıma verdiğim bir karar değildi. Çok sayıda partili ile görüştüm, yaptığım değerlendirmelerin ardından aday olma kararı aldım."

İddiasını şöyle dile getirdi:

"Bursa'da güçlü bir örgüt yapısı oluşturup, güçlü bir muhalefeti yönetirim. Partinin bütünselliğini sağlayarak yerelde güçlü bir CHP yaratabilirim."

Akdoğan görüşmemizde, CHP'de uzun süredir dillendirilen değişim tartışmalarına da değindi.

Mesajları kayda değerdi:

"Değişim meselesi parti içinde yeterince tartışılıyor. Değişim meselesini kişiler üzerinden tartışmanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Önümüzde yerel seçim var, Bursa siyasetine yoğunlaşmamız lazım."

Gürhan Akdoğan, "Yerele odaklanıp yereli toparlamak istiyorum" dedi ve ekledi:

"Parti içindeki genel siyasi tartışmalardan uzak, sadece yereli düşünen, yerelde güçlü, Türkiye'ye örnek olacak kurumsal bir CHP yaratmak istiyoruz."

Akdoğan, hakkındaki bazı paylaşımlara da tepkiliydi:

"Siyaset etiği açısından gerçekten insan çok üzülüyor. İnanın insan olarak üzülüyoruz. Kimseye bugüne kadar saygısızlığım, hakaretim olmadı. Küçüğüm ya da büyüğüm kimseye olmadı. Siyasetin başka etik yönleri ile oluşması lazım. Hiç hak etmediğim söylemlerle karşılaşıyorum bazen. Ben bu kentte 50 yıl mücadele ettim. Akademik camiada, sivil toplum kuruluşlarında, partide. Partim o dönem adaysız kaldı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldum. İşimi, gücümü bıraktım aday oldum. 5 yıl İl Başkanlığı yaptım. Kötülük mü ettim? Bunları hak ediyor muyum?"

Neticede kısa süre sonra yerel seçim var.

CHP örgütü başarı istiyorsa partililerin ayrıştırıcı yaklaşımlarına prim vermemeli.

Herkes kendini gözden geçirmeli.