Bursa
Açık
11.5°
Başka Gazete

CHP Bursa'da flaş karar: Başkan Yardımcısı tekrar disipline sevk edildi!

2023.08.29 11:32 Son Güncellenme: 2023.08.29 11:32

Nilüfer'de sular durulmuyor.

Açıkçası önümüzdeki yerel seçimde artık gerçekleşmesi kaçınılmaz gözüken belediye yönetimindeki değişime kadar durulması da pek beklenmiyor.

İlçe kongresinde umduğunu bulamayan malum yapılanmanın fahiş emsalli projeleri yıl sonuna kadar hızlıca bitirmeye çalışacağı konuşuluyor.

Yeni kent suçlarının artmasından endişe ediliyor.

Rant iddialarının ardından Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı, Bursa Büyükşehir Meclisi CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli geçtiğimiz nisan ayında tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Belediyenin hemen yanındaki son plan değişikliğinin artık bardağı taşırdığı, konuyla ilgili çıkan tartışmadan sonra grup kararına uymadığı gerekçesiyle Ayradilli hakkında disiplin sürecinin başlatıldığı belirtilmişti.

Nilüfer Belediyesi'nde İmar ve Şehircilik, Plan ve Proje, Hukuk İşleri, Emlak ve İstimlak müdürlüklerinden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Ayradilli, tedbirli olarak disipline sevk edilmesine karşın Büyükşehir Belediyesi'nin imar komisyonu çalışmalarına parti temsilcisi sıfatıyla katılmaya devam etmişti.

Geçtiğimiz ay Osman Ayradilli hakkında, grup kararına uymadığı gerekçesiyle İl Disiplin Kurulu tarafından verilen ihraç kararı, CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nca iptal edildi.

Ayradilli, CHP Bursa İl Başkanlığı'nın 23 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu toplantısında bir kez daha tedbirli olarak, kesin ihraç istemi ile disiplin kuruluna sevk edildi.

İl Başkanlığı'nın aldığı disipline sevk kararında şu ifadelere yer verildi:

"Osman Ayradilli'nin, hakkında tedbirli olarak kesin ihraç istemli disiplin işlemi devam ederken, Büyükşehir Belediyesi'nin imar komisyonu çalışmalarına, parti temsilcisi sıfatıyla katılarak, tedbir kararına aykırı hareket ettiği, bu nedenle parti suçlarını düzenleyen m. 15/1.a bendindeki "...yetkili organ ve grup kararlarına aykırı davrandığı..." iddiasıyla tedbirli olarak, kesin ihraç istemi ile disiplin kuruluna sevkine karar verilmiştir."

İl Disiplin Kurulu'ndan yine ihraç kararı çıkacak mı, ihraç kararı çıkarsa Ayradilli'ye CHP Yüksek Disiplin Kurulu yine can simidi olacak mı hep birlikte göreceğiz.

Osman Ayradilli, CHP'den ihraç edilse dahi görevi bırakmayacağını söylemişti.

CHP'den ihraç edilirse CHP'li Nilüfer Belediyesi'nde Başkan Yardımcılığı görevini sahiden sürdürecek mi?

Yeri gelmişken şunu da belirtmek gerekli:

Partiye en büyük zararı olup bitenlere seyirci kalmanın verdiğini hâlâ idrak edemeyerek aman parti zarar görmesin gibi sığ bir zihniyetle hareket etmeyen CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan'ın akçeli işlere karşı amansız tavrı, her türlü baskı ve tehdide rağmen duruşundan geri adım atmaması CHP'nin geleceği açısından örgüt özelinde kıymetli.