Bursa
Parçalı Bulutlu
12.5°
Başka Gazete

Cengiz Çelikten, Erkan Aydın, CHP Osmangazi ve ovada dev yeni kaçak tehlikesi!

2024.01.10 11:58 Son Güncellenme: 2024.01.10 12:16

Cengiz Çelikten'in başkanlığındaki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmangazi ilçe örgütünde geçtiğimiz hafta bazı üyelerin istifa ettiği, yönetimin düştüğüne yönelik bilgiler kamuoyuna yansımıştı.

İstifa haberlerinin ardından ilçe yönetimi, cumartesi günü Cengiz Çelikten'in başkanlığında olağanüstü toplanmıştı.

Pazar günü bir olağanüstü toplantı daha yapıldı.

Pazartesi ise Cengiz Başkan soluğu Ankara'da aldı.

CHP Genel Merkezi'nde yapılan görüşmelerin ardından uzlaşma sağlandı.

İstifa eden üyelerin yönetime geri dönerek aynı şekilde görevlerini sürdürmesi yönünde karar alındı.

Dün Cengiz Çelikten, CHP'nin Osmangazi Belediye Başkan Adayı olması kesinleşen Erkan Aydın'la bir araya geldi.

CHP Bursa İl Başkanlığı'nda da İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, milletvekilleri Orhan Sarıbal, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Hasan Öztürk, Kayıhan Pala, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'in de katıldığı bir toplantı düzenlendi.

Son derece pozitif atmosferde gerçekleşen görüşmelerde yerel seçim süreci değerlendirildi ve izlenecek yol haritası masaya yatırıldı.

Peki, üstelik yerel seçime kısa süre kalmışken CHP Osmangazi'de istifa gündemi neden yaşandı?

İsmet Karaca gibi güçlü bir figürün senelerdir devam eden hegemonyasını sona erdiren, göreve geldiği ilk günden itibaren çok sayıda ilden büyük, Türkiye'nin en kalabalık nüfusa sahip ilçelerinden Osmangazi'de CHP'nin uzun süredir beklediği muhalefeti kitleselleştiren, kısa sürede yeni ilçe binası kazandırma sözünü yerine getiren bir Başkan, seçim sath-ı mailinde hangi gerekçeyle böyle bir gündemle karşı karşıya bırakıldı?

Edindiğim bilgiye göre aday belirlenmesi sürecinde hem Cengiz Çelikten'e hem de Erkan Aydın'a birlikteliğe zarar verecek olumsuz söylemlerde bulunan bazı çevreler sebebiyle kısa süreli kriz yaşandı.

Doğrudan iletişimin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı.

Dün itibarıyla Cengiz Çelikten ile Erkan Aydın arasında hiçbir sorun kalmadı.

Aslında zaten sorun olarak algılananlar da kimi çevrelerin doğru olmayan söylemlerinden ibaretti.

Başkan Çelikten, dün Başka Gazete'de misafirimizdi.

"Adayımız Erkan Aydın'dır" dedi.

Şöyle devam etti:

"Erkan Aydın'ın seçmen üzerinde de çok büyük bir karşılığı vardır. Çok çalışacağız. Karşımıza hangi aday çıkarsa çıksın Osmangazi'yi 31 Mart'ta Erkan Aydın'la kazanacağız. Aynı zamanda Osmangazi'de elde edeceğimiz başarı Mustafa Bozbey ile Büyükşehir'i kazanmamızda da büyük rol oynayacak. CHP Bursa örgütünde, il kongresinden sonra yakaladığımız uyumu artırarak devam ettireceğiz. Bugünden itibaren tek gündemimiz yerel seçim."

Dün, Erkan Aydın'ı da aradım.

Aydın, "Yolumuza devam ediyoruz. Örgütümüzle uyum içinde çalışarak Osmangazi'yi alacağız. Osmangazi aydınlanacak. Aramızda hiçbir sorun yok" ifadelerini kullandı.

Evet, düştü denilen Cengiz Çelikten yönetimi düşmedi.

Açıkçası dün oluşan tablo CHP örgütünü de hayli mutlu etti.

Çelikten ve Aydın'ın arasındaki uyumlu çalışma atmosferi devam ederse CHP'nin bu seçimde Osmangazi'de oldukça iddialı olacağı belirtilmeli.

Osmangazi'nin en önemli sorunlarından kaçak yapılaşma meselesinden çarpıcı bir örnekle devam edelim şimdi...

Geçtiğimiz ayın sonunda Cengiz Çelikten, Gaziakdemir mahallesinde yurttaşa da mağduriyet yaşatan planlama ve şehircilik ilkelerine aykırı kentsel dönüşümle ilgili yaptığı açıklamada gündeme getirmişti ilk olarak Osmangazi'de tarım alanında yükselen kaçak yapıyı.

Vatandaşa seslenirken, "Siz burada hakkınız olanı almaya çalışırken, sesinizi belediye duymuyorken, bugün Mehmet Akif mahallesinde birileri, imar izni olmayan bir tarım arazisine 4 adet dev apartman dikmiş vaziyette" ifadelerini kullanmıştı.

Osmangazi Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Sefa Yılmaz'a konuyu sıkı şekilde takip etme talimatı verdi Cengiz Başkan.

Yılmaz, konuyla ilgili gönderdiği açıklamada "Bu kaçak binaları meclis toplantısında gündeme getirdim. Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bunların kaçak olduğunu kabul etti. Konuyu zabıt tutuyoruz, kaçak inşaatlarla mücadele zor oluyor diye geçiştirmeye çalıştı. Ancak bunlar klasik kaçak binalardan değil 35.000 metrekare, dört bloktan oluşan altı katlı kaçak binalara normalde göz yumulmaz" dedi.

Evet, Bursa Büyük Ovası'nda kalan...

1/5.000'lik planda tarım alanı olan...

1/1.000'lik planı bulunmayan bir yerde 35.000 metrekarelik dört bloktan oluşan altı katlı kaçak yapı kabul edilebilir mi?

Yılmaz, "Sade vatandaşın yeri geldiğinde barındığı gecekondusunu başına yıkan belediyenin, iş cemaatlere geldiğinde yaklaşık 35.000 metrekare kaçak yapıyı görmezden gelmesi kabul edilemez" diyor.

Cengiz Çelikten, önümüzdeki günlerde kaçak yapının önünde bir basın açıklaması düzenlemeyi de planlıyor.

Aşağıdaki fotoğrafa dikkatle bakmanızı rica ediyorum.

Kırmızı çizginin kuzeyi komple Bursa Büyük Ovası...

Yani kırmızı çizginin kuzeyindeki yapıların kaçak tamamı!

Peki, bu inşaatlar nasıl oldu da yapıldı?

"Zabıt tutuyoruz, kaçak inşaatlarla mücadele zor oluyor" diyorsanız, bari her gün anlatmayın kaçak inşaatlarla tavizsiz mücadele ediyoruz masalını...