Bursa
Parçalı Bulutlu
18.4°
Başka Gazete

"Bursa'nın artık 5 sene değil 5 saat dahi kaybetmeye tahammülü yok"

2023.12.04 11:17 Son Güncellenme: 2023.12.04 11:46

Kemal Kılıçdaroğlu tarafından CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Mustafa Bozbey'in geçtiğimiz hafta Ankara'da CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le yaptığı görüşmenin detaylarını bu sütunlarda aktarmıştık.

Bozbey'in "Çok iyi bir görüşme oldu" dediği o kritik buluşmada Özel, Bozbey'e Bursa'yı sizinle kazanacağımıza inanıyoruz dedi.

Yapılan kamuoyu ölçümlerinin de bu doğrultuda olduğunu kaydetti.

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş'ın da il kongresinden önce ve sonra dile getirdiği hedef netti.

Nihat Başkan, Bursa'yı kazanan İl Başkanı olarak tarihe geçmek istediğini defalarca söyledi.

Genel Başkan değişiminin gerçekleştiği kurultaydan önce de sonra da "Mustafa Bozbey'in arkasındayız" yaklaşımını hiç değiştirmedi.

7 Kasım'da "Nihat Yeşiltaş'tan çarpıcı Büyükşehir adaylığı açıklaması!" başlıklı yazıda Yeşiltaş'ın şu ifadelerine yer vermiştik:

"İl Başkanlığı olarak Bozbey'in Büyükşehir adaylığında kararlıyız. Bunu günlük siyasi gelişmelere bakarak söylemiyorum. Sokakta Bozbey'in karşılığı var. Seçimi Bozbey'le kazanabileceğimize inanıyorum. Sokaktan gelen yorumlar ve verilere bakarak bunu söylüyorum."

Ardından yazıya şöyle devam etmiştik:

"Eğri oturup doğru konuşalım...

CHP'nin Büyükşehir'i kazanma olasılığı en yüksek olan adayı Mustafa Bozbey'dir.

Nihat Başkan, Büyükşehir'i kazanan İl Başkanı olarak tarihe geçmek istiyor.

Hâliyle Bozbey'in Büyükşehir adaylığında çok kararlı gözüküyor.

Özgür Özel de Bursa'yı mutlaka almak istiyor.

Bakalım Parti Meclisi ile yeni Merkez Yönetim Kurulu'nun kararı; Bozbey'in süreçle ilgili değerlendirmesi ve tavrı karşımıza nasıl bir tablo çıkaracak?"

İşte Ankara'daki Bozbey-Özel görüşmesi, kurultayı Özgür Özel'in kazanmasının ardından CHP, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı değişecek mi sorusunu netleştirdi.

Dün CHP Bursa İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklama ile Mustafa Bozbey'in Büyükşehir adaylığı bir anlamda resmen ilan edildi:

"Bursa'da bir şey değişecek, sonra her şey güzelleşecek! Bursa'da bir şey değişecek, sonra herkes gülümseyecek! Bursa'da bir şey değişecek, sonra sokaklar çiçeklenecek! Mustafa Bozbey, değişimi başlatmak için atacağı adımda değerli hemşehrilerini Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Adaylık açıklamasına davet ediyor."

Evet, yarın saat 14.00'te Bozbey'in Büyükşehir adaylığı kamuoyuna duyurulacak.

CHP Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlenecek toplantının yoğun katılımla gerçekleşmesi, kamuoyuna güçlü bir mesaj verilmesi bekleniyor.

Mustafa Bozbey'le konuştuk dün.

Söyledikleri kayda değerdi:

"Yarın yeni bir yola çıkıyoruz. Halkımızdan Bursa'nın değişimini talep edeceğiz. 5 yıl önce yarım kalan hikayeyi tamamlayacağız. Bursa'nın artık 5 sene değil 5 saat dahi kaybetmeye tahammülü yok. Aslında bu beş senede Bursa da Bursalılar da ne kaybettiğini biliyor. Yarın Bursa'nın 5 senede neler kaybettiğini anlatacağız."

Yukarıdaki kitapçığı dün bir kez daha baştan sona okudum.

5 sene önce Bozbey'in proje önerilerini paylaştığı ilk sırasında kentin en önemli sorunu ulaşımla ilgili önerilerin yer aldığı vizyon belgesi hayata geçirilebilseydi açıkçası bugün çok daha farklı bir Bursa'dan söz edilebilirdi.

Yeri gelmişken belirtelim, bugün şiddetli bir depremle sarsılan Bursa'da insan odaklı kentsel dönüşümler, afet koordinasyon merkezleri de vardı o vizyon belgesinde.

Bozbey'in Büyükşehir yolundaki ikinci yolculuğunun nasıl tamamlanacağını önümüzdeki günlerde atılacak adımların belirleyeceği açık.

Geçen yerel seçimdeki hatalardan CHP Bursa örgütündeki herkes gereken dersi almış gözüküyor.

Ancak Büyükşehir'de başarı için tüm ilçelerde doğru adaylarla yola çıkmak şart.

Söylemlerin toplumda karşılık bulabilmesi için evvela imar yolsuzluklarına bulaşan, rantçı kadroların derhal CHP'den tasfiye edilmesi elzem.

Aksi takdirde CHP'nin halkta karşılık bulamayacağını, değişim söylemlerinin lafta kalacağını artık anlamak gerekiyor!