Bursa
Açık
4.6°
Başka Gazete

Bursa'dan Özgür Özel geçti: Bozbey'in adaylığı, kirlenmeye müsaade etmeyiz çıkışı!

2023.10.17 11:56 Son Güncellenme: 2023.10.17 12:10

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Adayı Özgür Özel, dün Bursa'da partililerle İl Başkanlığı'nda bir araya geldi.

Toplantı öncesinde yaptığı basın açıklamasında ise dikkat çeken mesajlar verdi.

Eşinin Bursa Vakıfköylü, kendisinin Bursa'nın damadı olduğunu belirtti.

"Burada kendimi rahat hissettiğim bir yerdeyim, kendi evimdeyim, Bursa'dayım. Bir işimiz yarım kaldı. Bursa'yı almak için adayım" dedi.

Bursa; hangi adaylarla, nasıl alınacak peki?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Büyükşehir'e Mustafa Bozbey'i, Osmangazi'ye ise Erkan Aydın'ı aday göstermişti.

Özgür Özel, kurultayda genel başkanlığı kazanmanız hâlinde Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı adaylarla ilgili tasarrufunuz ne olacak soruma şu yanıtı verdi:

"Temel olarak şöyle bir prensip var. Geçen gün de birtakım isimleri sorup "Affedecek misiniz?" dediler, o zaman da söyledim. Ben partinin kurumlar ve kurallar partisine dönüşmesi gerektiğini, buna tekrar dönmesi gerektiğini düşünüyorum. Belediye başkanı adayı belirleme yetkisi Parti Meclisi'nin. O Parti Meclisi 5 Kasım günü seçilecek. Ancak Genel Başkan'ın açıkladığı Ankara Büyükşehir, İstanbul Büyükşehir, Bursa için veya Erkan Aydın için bir genel mutabakatın yapılan anketlerde Ekrem İmamoğlu için Mansur Yavaş için çok yüksek oranların olduğu düşünülürse zaten Parti Meclisi bizim buradaki tutum belgemizde de bir belediye başkanı yeniden aday gösterilmesi meselesinde mutlak vatandaş memnuniyeti varsa gösterilir, yoksa ön seçim yapılır diyor. Böyle bir yaklaşım var. Ayrıca önümüzdeki hafta yerel yönetimler strateji belgemiz ile ilgili bir açıklamada bulunacağız."

Genel başkanlıkta değişim gerçekleştiği takdirde de Bozbey ve Aydın'ın adaylıkları sürecek diyebiliriz yani.

Özel'in "CHP herkes için değil; işçi için, memur için, emekli için, emekçi için, çiftçi için, güvencesizler için, ezilenler için, kimsesizler için siyaset yapar. O yüzden bundan sonraki süreçte iki şeyden taviz yok. Bir, bu altı oktan taviz yok. Bir de laiklikten" sözleri de kayda değerdi

Bu sözler, az önce ifade ettiğimiz Bursa nasıl alınacak bağlamında ayrıca değerlendirilmeli.

14-28 Mayıs'ta CHP'nin beklediği neticeyi elde edememesinin en önemli nedenlerinden biri kuşkusuz söylem ve eylemin çelişmesiydi.

Ortada sosyal demokratlık, sol gibi bir iddia varsa CHP herkes için siyaset yapmaz hele müteahhitler için hiç yapmaz, rant ittifaklarının içinde de yer almaz, böyle olması gerekir normalde değil mi?

Bursa'ya dönelim, Nilüfer'deki ayyuka çıkan rant iddialarını şöyle bir düşünelim şimdi!

Siyaset yapma tarzımızı değiştirmemiz; ezilenler, kimsesizler için siyaset yapmamız lazım diyen Özel, "Bursa'da sosyal demokratlıkla asla bağdaşmayacak uygulamalara tanıklık ediyoruz. CHP'nin yerel yönetim anlayışında da bir değişiklik olacak mıdır?" sorumu ise şöyle yanıtladı:

"Tabii söylediklerinizin bilmiyorum ben detayını ama Cumhuriyet Halk Partisi'nin hem yerel yönetimlere yönelik olarak hem de genel yönetime yönelik olarak bir A4 kağıdının üzerindeki bir kurşun kalem lekesi kadar lekeye tahammülü yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi rakipleri gibi gri ya da siyah kağıt değil, bembeyaz bir kağıttır. Öyle olunca kiri çok gösterir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kirlenmesine müsaade edemeyiz."

Özel, belki de siyaseten detayını bilmiyorum dese "Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir A4 kağıdının üzerindeki bir kurşun kalem lekesi kadar lekeye tahammülü yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kirlenmesine müsaade edemeyiz" sözleriyle aslında Bursa'da olup bitenlerin hayli farkında olduğunu sizce de göstermedi mi?

Özel'in Bursa'daki toplantısına yoğun ilgi vardı.

İl Başkanlığı hayli kalabalıktı.

Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Hasan Öztürk, Orhan Sarıbal, Özel'i karşılayanlar arasındaydı.

Ancak Sarıbal; Özel'in açıklaması sırasında fotoğrafta yer almadı, sosyal medyadan da herhangi bir paylaşım yapmadı.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz hariç diğer CHP'li belediye başkanları, Mustafa Bozbey, Erkan Aydın da oradaydı.

Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün de toplantıya katılan ilçe başkanları arasındaydı.

Son olarak, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş'ın üst seviyede bir siyasi nezaketle Özgür Özel'i ağırladığını belirtelim.

Nihat Başkan'ın sahiden de büyük bir olgunlukla görevini sürdürmeye devam ettiğini de ekleyelim.