Bursa
Parçalı Bulutlu
18.2°
Başka Gazete

Bursa'daki o OSB'de neler oluyor? Başkan görevden uzaklaştırıldı

2023.02.28 10:17 Son Güncellenme: 2023.02.28 10:17

Bugün fikri takip yapacağız...

Geçtiğimiz 20 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa ziyaretinden önce "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti 'ağır yaralı' Bursa'yı iyileştirecek mi?" başlıklı yazıda Uludağ Organize Sanayi Bölgesi'nden (Uludağ OSB) de söz ederek bu sütunlarda şu ifadelere yer vermiştik:

"Şimdi bir de Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) değinelim. Sanayicilere bacalarına filtre takma zorunluluğu getirildi. Uygulanıyor mu, denetleniyorlar mı? Filtre takma zorunluluğu güzel de Uludağ OSB'deki kömürden buhar elde eden tesisin çevreye zararı var mı? Akademik odalardan kömür yakan bu tesisle ilgili görüş alındı mı? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri gerekli denetimleri yaptı mı?

Hazır yeri gelmişken belirtelim: Başkanlığını Yunus Aydın'ın yaptığı Uludağ OSB ile ilgili sıkıntılı farklı iddialar da var. Uludağ OSB'de 100'e yakın usulsüz harcama ve imar uygulamasının tespit edildiği söyleniyor.

Buhar kazanlarının alımında usulsüzlük...

Kamulaştırmalarda hukuksuzluk...

Yeşil alanların sanayi parseline çevrilmesiyle elde edilen fahiş rantlar...

Yüksek fiyatlarla verilen adrese teslim işler...

İddialar sahiden çarpıcı.

Edindiğim bilgiye göre Ankara'dan müfettişler iddiaların tamamını soruşturuyor.

Bursalılar kent suçlarına artık dur denilmesini, soruşturmaların da adilce tamamlanmasını istiyor."

Yazıdaki iddialarla ilgili Uludağ OSB'den herhangi bir açıklama gelmemişti.

Süreç işledi ve yapılan incelemelerin ardından Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın'ın önceki gün 3 aylığına bakanlık kararıyla görevinden uzaklaştırıldığı bilgisi geldi.

Aydın, görevden alınmasına dair sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Okullara, camilere, hastanelere, öğrencilere, spor kulüplerine jandarmaya ve emniyete OSB olarak yardımcı olmak suç sayıldı" ifadelerini kullandı.

Az önce de belirttiğimiz "Uludağ OSB'de 100'e yakın usulsüz harcama ve imar uygulamasının tespit edilmesi, buhar kazanlarının alımında usulsüzlük, kamulaştırmalarda hukuksuzluk, yeşil alanların sanayi parseline çevrilmesiyle elde edilen fahiş rantlar, yüksek fiyatlarla verilen adrese teslim işler" şeklindeki çok ciddi iddialar ise yine yanıtsız kaldı...

Yunus Aydın madem yardım yaptığı için görevden alındığını öne sürüyor o hâlde ilgili bakanlık Aydın'ın hangi gerekçeyle görevden uzaklaştırıldığını kamuoyuna açıklamalı.

Açıkçası kimsenin yardım yaptığı için görevden uzaklaştırıldığını düşünmüyoruz.

Yukarıdaki ciddi iddiaların ise soru işaretlerinin giderilmesi adına yanıtlanması gerektiğine inanıyoruz.