Bursa
Parçalı Bulutlu
18.6°
Başka Gazete

Bursa'da o müdür yardımcısı görevden alındı!

2024.03.21 11:25 Son Güncellenme: 2024.03.21 11:30

Bursa'da kamunun zarara uğramasından rahatsız olan, bazı yapılanmalarla mücadeleden asla taviz vermeyen ahlaklı bürokratlardan ulaşan çarpıcı belge ve sorulara daha önce yer vermiştik bu sütunlarda.

Meseleyi çok detaylı şekilde aktardığımız için kısaca hatırlatma yaparak başlayalım yazıya:

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü İnşaat ve Emlak Şubesi İnşaat Birimi'nden sorumlu Müdür Yardımcısı, Yapı Denetim Elemanlarından (kontrolör) inşaat teknikerleri, inşaat mühendisleri, mimarlar, makina mühendisleri, elektrik teknikerleri ve elektrik mühendislerinin; Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda/ kurumlarda 2019-2022 tarihleri arasında yaptırılan bakım, onarım, ve güçlendirme gibi yapım işlerinde hurda olarak çıkan malzemelerin Milli Emlak Müdürlüğü'ne teslimini sağlamayarak, bu malzemelerin ihale yüklenicilerinin (müteahhit) tasarrufunda kalması nedeniyle kamu zararına sebep oldukları Bakanlık Müfettişleri raporuyla kesinleşmişti.

11.224.992,92 liralık kamu zararının öncelikle 42 firmadan tahsil edilmesine, bunun mümkün olmaması halinde yapılan işlemlerin yapı denetim elemanları (kontrolör) ile gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisinden tahsil edilmesine karar verilmişti.

Yine rapora göre bazı iş kalemlerinin eksik ya da hiç yapılmadığı hâlde tam yapılmış gibi belge düzenlenerek kamu zararına sebep olduğunun iddiasının sübuta erdiği görülmüştü.

Adli yönden Bakanlık Müfettişlerinin raporuna istinaden Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştu.

Ayrıca Bursa Gemlik'teki Hisar Anadolu Lisesi onarım işine ait belgeleri renkli fotokopi ile çoğaltarak mükerrer ödeme yapıldığı da tespit edilmişti.

Bakanlık müfettişlerinin raporuna istinaden 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanunun Haksız Mal Edinme başlıklı 4. maddesi ve 13. maddesine istinaden de ilgililer hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştu.

Buna karşın iddiaya göre adli süreç devam ederken ceza alan personeller aynı şekilde görevlerini sürdürüyordu!

Ceza alan şefin tekrar şef yapıldığı, sorumlu İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı'nın görevine geri döndüğü söyleniyordu.

Dün elimize Bursa İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Necdet Sezer'in görevden alındığı bilgisi ulaştı.

Bilgiyi teyit etmek için direkt Sezer'i aradım.

Görevden alındığını doğruladı.

Öğretmen olarak görevlendirildiğini açıkladı.

Sezer'in görevden alınması önemli bir gelişme.

Ancak şüphesiz yeterli değil.

Kafalardaki tüm soru işaretlerinin kalkması için Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne bağlı akademik odalar ile Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında hazırlanan, ancak nedense rafa kaldırılan iş birliği protokolü derhal uygulamaya geçirilmelidir.

Yetkililer, Bursa'daki okullarda öğrenciler güvende mi sorusuna acilen yanıt vermelidir!

İstasyon girişi ya da giremeyişi

Mesleğinin ana bilim dallarından ulaşım asıl ilgi alanı olan, 2016-2018 ve 2018-2020 yılları arasında İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Ulaşım Komisyon Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı, 2020-2022 yılları arasında da odanın Ulaşımdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenen İnşaat Mühendisi Cengiz Duman'dan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen Bursaray Emek-Balat Raylı Sistem Hattı Tamamlama Töreni'ne tepki geldi.

"Adını istasyona veren Balat mahallesi istasyon girişi ya da giremeyişi" ifadelerini kullanan Duman aşağıdaki fotoğrafı gönderdi.

Ardından "Bekçi bile istasyona böyle giriyor kime ne anlatacağız" dedi.

"Aynı istasyonun Özdilek çıkışı. Asfalt bile açılamamış biz de heyecan yapıyoruz istasyon açılıyor. Şu yol için yaptığınız organizasyon ve törenlere harcadığınız emeği, işinize gücünüze harcasanız iş bitecekti" görüşünü dile getirdi.

Duman, bizce haksız değil sanki!

Siz ne düşünüyorsunuz peki?