Bursa
Açık
7.1°
Başka Gazete

Bulvara cephe kupon iki parsel hangi müteahhide verilecek?

2023.10.09 11:12 Son Güncellenme: 2023.10.09 11:16

Bursa'da artık bir klasik hâlini aldı seçimlerden önce belediyelerin mülkiyetindeki rantı hayli yüksek parsellerin satılması.

Son örnek bu kez Osmangazi'de karşımıza çıktı.

Yunuseli'de Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'na cephe iki 'kupon' parselin satılması kararlaştırıldı.

Osmangazi Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Sefa Yılmaz, yaptığımız görüşmede, konuyla ilgili detayları şöyle aktardı:

"Osmangazi Belediye Meclisi'nin AK Parti ve MHP'li belediye meclis üyelerinin oylarıyla satışına karar verdiği her iki parsel, deyim yerindeyse 'kupon arazi' kavramına uyan, Yunuseli mahallesinde bulvara cepheli, toplamda yaklaşık 15.000 metrekare imar hakkı olan, 30 metre yüksekliğinde (dükkan üzeri 10 kat) ticaret ve konut alanı imarlı, rantı oldukça yüksek arsalardır. Mülkiyeti Osmangazi Belediyesi'ne ait olan bu parsellerin gerçek sahipleri ise Osmangazi ilçesinde yaşayan vatandaşlarımızdır. Dolayısıyla bu parsellerin rantının gerçek sahipleri de vatandaşlarımızdır."

Belediyeler kimsenin babasının çiftliği olmadığı gibi sattıkları parseller de değildir babalarının arazisi!

Sefa Yılmaz, şöyle devam etti:

"Alınan satış kararıyla, bu parsellerin rantını Bursa halkı yerine müteahhitler elde edecektir. Söz konusu parseller kimlere yada hangi müteahhitlere kaç paraya satılacak? Bunun takipçisi olacağız. Türkiye'de yaşanan bugünkü enflasyonist ortamda rantı yüksek, bulvar üzerinde yer alan, her yıl değerini katlayan böylesi gayrimenkullerin satışına karar vermek büyük yanlıştır."

Her zaman dile getiriyoruz aslında, yıkıcı deprem tehdidi kapıdayken, rezerv alanların eksikliği kentsel dönüşümde en önemli sorunlardan biri olarak gösterilirken Büyükşehir başta olmak üzere tüm ilçe belediyeleri ellerindeki parselleri hangi gerekçeyle sattığını, elde edilecek geliri nerede kullanacağını kamuoyuna mutlaka açıklanmak zorundadır!

Yerel seçime kısa süre kalmışken bu satışların etik boyutu da ayrıca sorgulanmaldır!

Önce paylaştı, sonra sildi: Yine gülümsetti!

Dün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) için kritik bir gündü.

İstanbul İl Başkanı ve 196 kurultay delegesinin belirleneceği 38. Olağan İstanbul İl Kongresi, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklediği Eski İl Başkanı Cemal Canpolat ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel'in desteklediği Özgür Çelik'in yarıştığı kongrede zaferi değişimciler elde etti.

Çelik 342 oyla yeni il başkanı olurken, Canpolat 310 oyda kaldı.

Kongre öncesinde ve kongre günü salonda yaşananlar, kürsüdeki konuşmalar Bursa'daki kongreler sürecini oldukça anımsattı.

Çelik'in zaferi genel başkanlık yarışını nasıl etkileyecek göreceğiz...

Öte yandan kongre devam ederken Bursa'da heyecanla yapılan bazı sosyal medya paylaşımları da dikkat çekti.

CHP Bursa'nın deneyimli bir siyasetçisi gönderince gördük ki bunlardan biri Eski CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz'a aitti.

"Başarılar Cemal Canpolat" şeklindeki paylaşım yapan Yılmaz, Canpolat kongreyi kaybedince paylaşımını sildi.

X'teki beğenilerini de geri çekti.

Yine gülümsetti!