Bursa
Açık
Başka Gazete

Bozbey'den Özgür Özel açıklaması! CHP'nin Bursa adayları nasıl belirlenecek?

2023.12.01 11:35 Son Güncellenme: 2023.12.01 11:47

Kemal Kılıçdaroğlu tarafından CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Mustafa Bozbey, geçtiğimiz salı günü Ankara'daydı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Bozbey'le Özel, yaptıkları görüşmede yerel seçimi de masaya yatırdı.

Bozbey, kurultaydan sonra yaptığı açıklamada, "Beni Kemal Kılıçdaroğlu Büyükşehir'e aday göstermişti. Genel Başkan'ın inisiyatifiydi. Parti Meclisi'ne Genel Başkan önerecekti. Şimdi o durum değişti. Benim adaylığım da şu an için düşmüş oldu. Şu anda aday adayıyım diyebilirim. Sürecim askıda" ifadelerini kullanmıştı.

Hâliyle CHP'nin Büyükşehir adayı değişecek mi sorusunun netleşmesi bakımından da Özel-Bozbey görüşmesi merak uyandırdı.

Bozbey, dün gerçekleştirdiğimiz görüşmede Özel'le yaptığı buluşmaya dair şunları aktardı:

"Çok iyi bir görüşme oldu. Genel Başkan'ımızla Bursa'yı almamız gerektiğini ve Bursa'yı nasıl alacağımızı konuştuk. Genel Başkan'ımız Bursa'yı sizinle kazanacağımıza inanıyoruz dedi. Yapılan kamuoyu ölçümlerinin de bu doğrultuda olduğunu kaydetti. Bizimkisi aslında bir hayırlı olsun ziyaretiydi. Aramızda herhangi bir olumsuz durum yok, zaten Genel Başkan'ımızla herhangi bir partilinin olumsuz bir durumu olamaz."

Peki, ilçelerdeki adaylar nasıl belirlenecek?

Bozbey, "Genel Başkan'ımız ilçelerde kazanacak adaylarla yola çıkacağımızı söyledi. En iyi adayı bulma noktasında çeşitli çalışmalar yapılacak. Genel Merkez'imiz 31 Mart'a çok sıkı hazırlanıyor" dedi.

Bursa'da ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek için bir komisyon kurulması beklentisi var.

Milletvekilleri, İl Başkanı, ilçe başkanları ve Büyükşehir adayının yer alacağı komisyonun ilçelerdeki adayların belirlenmesinde önemli rol üstleneceği konuşuluyor.

Saha ölçümlemelerine göre yapılacak değerlendirmelerde, belirlenecek adayların sadece seçimi kazanıp kazanamayacağına odaklanılmayacak.

En çok oyu hangi aday getiririn de üzerinde durulacak.

Geçen yerel seçimdeki hataların tekrarlanmaması, Bursa'nın kolektif bir çalışmayla kazanılabilmesi için adayların aralarındaki uyumun da mutlaka hesabı yapılacak.

CHP'de ilçe belediye başkan adaylarının 15 Aralık'tan önce kesinleşmesi zor gibi.

Ancak aralık ayı sonunda adayların büyük çoğunluğunun netleşeceği söyleniyor.

Mustafa Bozbey'in Büyükşehir adaylığının ise kısa süre içinde Parti Meclisi'nde alınacak karardan sonra ilan edilmesi bekleniyor.

Bozbey'le konuşmamıza dönersek...

Bursa'da ittifakla seçime girilmesi şüphesiz CHP'nin elini güçlendirecek.

Ancak ittifak olsa da olmasa da Bozbey'in Büyükşehir adaylığı şu anki tabloda başka olumsuz bir gelişme meydana gelmezse değişmeyecek.

Bozbey, görüşmemizde ittifak meselesiyle ilgili şunları söyledi:

"4,5 yıldır sahadayız. Sahadan hiç kopmadık. Büyükşehir'e hazırlanıyoruz. İttifak olur, olmaz genel merkezlerin takdir edeceği bir konudur. Biz her koşulda çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

CHP'nin İYİ Parti ile kurduğu yeni temas genelde olmasa dahi bazı il ve ilçelerde yeni bir ittifakın kapısını aralayacak mı hep birlikte takip edeceğiz.

Bursa özelinde şunu ise özellikle belirtmeliyiz:

CHP'nin adayları belirlemede söz sahibi olacak tüm yetkililerine tarihî bir sorumluluk düşüyor.

Özgür Özel'in kurultaydan önce Bursa'da sarf ettiği sözleri unutmamak gerekiyor:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin hem yerel yönetimlere yönelik olarak hem de genel yönetime yönelik olarak bir A4 kağıdının üzerindeki bir kurşun kalem lekesi kadar lekeye tahammülü yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi rakipleri gibi gri ya da siyah kağıt değil, bembeyaz bir kağıttır. Öyle olunca kiri çok gösterir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kirlenmesine müsaade edemeyiz."

CHP'nin; emeğin kenti Bursa'da; işçilerin, yoksulların, ötekileştirilen ve ezilen her kesimin sesi olmak, halkçı anlayışı her kademede yaygınlaştırmak için mücadele vereceğini söyleyerek göreve gelen kadroları örgüte ve Bursa halkına verdikleri sözleri tutmalı!