Bursa
Parçalı Bulutlu
18.7°
Başka Gazete

Bozbey'den net hazırım mesajı! Özgür Özel Bursa'dan nasıl ayrıldı?

2024.03.01 11:52 Son Güncellenme: 2024.03.01 12:08

Enerjisi her zamanki gibi yüksekti.

"Bursa'nın kaybettiğini yerine koyacağız" derken kendinden hayli emindi.

Zira referansı kuvvetliydi.

20 yıl boyunca başkanlığını üstlendiği Nilüfer'i sadece Türkiye'de değil dünyada da adından sıkça söz ettiren örnek bir marka kent hâline o getirmişti.

Son dönemde rant uygulamalarıyla ağır yara almasına karşın Nilüfer'in hâlâ Türkiye'nin en yaşanabilir ilçelerinden olması şüphesiz Bozbey'in eseriydi.

Seçimden önce kent suçlarına karışan, özde değil sözde sosyal demokrat kadrolar tasfiye edildi.

Bu değişim hem CHP'nin hem de Bozbey'in elini kuvvetlendirdi.

Yanlışta ısrar edilmemesi, seçmen nezdindeki algıyı pozitif etkiledi.

Bozbey; Bursa'nın, Türkiye'deki gelişmişlik tablosunda sürekli gerilediğini resmî verilerle gözler önüne serdi.

Buna karşın ilçeler bazında Nilüfer'in 8. sırada bulunduğuna değindi.

Aynı tabloda Büyükorhan'ın 815. olması dikkat çekiciydi.

Bursa'daki her yeri, Nilüfer'de görev yaptığımız süreçteki gibi ileriye taşımak için yola çıktık, benim mega projem mutlu çocuklar dedi.

"Bebeklerimizin yaşam hakkını alıyor bu kent. 81 ile sahip ülkemizde doğumda beklenen yaşam süresinde ne acı ki 46. sıradayız. Megalarla değil insanla, minicik yavrularımızla bizim işimiz. Vatandaşımız için en iyisi biziz, buna şüphe yok, ama onlara dokunamazsak, güvenlerini kazanamazsak Bursa elden gidiyor, bebeklerimiz bile" sözleri kayda değerdi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de katıldığı dünkü Bursa Çözüm Toplantısı ve Aday Tanıtımı'nda 31 Mart'a her anlamda hazır bir görünüm sergiledi.

Merinos'ta yer tahsis edilmediği için Bursa Akademik Odalar Birliği'nde düzenlenen, halk dansları gösterisiyle başlayan programa yoğundu ilgi.

Kürsüye ilk çıkan isim olan CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş'ın "Oylarınızı da, geleceğinizi de çaldırmayacağız" vurgusu önemliydi.

2019'daki hataların tekrarlanmayacağı belli.

Nihat Başkan'ın "Evladı tok yatsın diye aç yatan anneler, iş bulamayan gençler, güneş yüzü görmeyen emekçiler birleşecek ve aydınlık bir Bursa kuracak. Bursa dünyada örnek bir ilçe yaratmış belediye başkanı olan Mustafa Bozbey'i hak ediyor. Bursa doğrunun yanında birleşecek ve Bozbey'i belediye başkanı yapacaktır" ifadelerine salondaki kuvvetli alkışlar eşlik etti.

Sadece şahsi siyasi ikballerini düşünen, ranttan beslenen bazı çevreler uzun süredir Bozbey'i ve Nihat Başkanitibarsızlaştırmaya çabalıyor.

Bozbey ve Yeşiltaş ise örgüte verdikleri sözü tutuyor.

İkili kimseyle polemiğe girmiyor.

Sahadan hiç ayrılmıyor.

Sokakları gece gündüz demeden arşınlıyor.

Yurttaşın sesine kulak veriyor.

Dün Nilüfer'deki lansmanda, Osmangazi ve Yıldırım'daki ilçe binası açılışlarında ortaya çıkan coşkulu tablo örgütün hedefe kilitlendiğini, tezvir çıkaranların amaçlarına ulaşamadığını net şekilde teyitliyor.

Bozbey'in toplantıda 5G başlığı altında topladığı, 'Gelişen, Güçlenen, Güvenli, Geçinen ve Gülümseyen Bursa' vizyonunda şehrin kronikleşmiş sorunlarına somut çözüm önerileri getiriliyor.

Bozbey, 2024 Türkiye'sinde, ülkenin 4. büyük şehrinin plansız yönetilme ayıbına son vereceğini söylüyor.

Bilim insanlarının rehberliğinde, ortak akılla yeni 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın hazırlanacağını belirtiyor.

"2 katlı evleri yıkıp yerine 10 katlı binalar yapmak kentsel dönüşüm değildir. Olsa olsa rantsal dönüşümdür" diyor.

Deprem tehdidini önceliyor.

Vatandaşı mağdur etmeyen; planlı, adil ve şeffaf kentsel dönüşümler gerçekleştireceklerini dile getiriyor.

Kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle ev problemi yaşayan vatandaşlara, yoksullara, engelli bireylere ve bekâr annelere 1 yıl boyunca düşük kira ile belediyeye ait geçici konutlarda konaklama sağlatacaklarını kaydediyor.

Bozbey'in ulaşımla ilgili bilhassa "Hafif raylı sistemden sonra nihayet Bursa'mız bizim dönemimizde metro ile tanışacak. 18 kilometrelik M1 hattıyla Hamitler'den Paşaçiftliği'ne, 14 Kilometrelik M2 hattıyla Paşaçiftliği'nden Otosansit'e, 5 kilometrelik M3 hattıyla Şehir Hastanesi'nden Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'ne, 10 kilometrelik M4 hattıyla Uludağ Üniversite'sinden Kayapa Sanayi Bölgesi'ne metro çalışmalarımızı başlatacağız. Geçit'ten başlayarak Mudanya'da son bulacak olan Metrobüs hattıyla ise Bursalıların denize kavuşmasını kolaylaştıracağız" açıklamaları notlarımızın arasına girdi.

Bursa Devlet Opera ve Balesi kuracağını söylemesi ise kültürel bağlamda fark yaratan bir vaatti.

Özgür Özel'in konuşmasına ve Bursa'dan nasıl ayrıldığına gelirsek...

Özel, "Bursa sokaklarındaki heyecanı görüyorum. Önüme ölçümler geliyor. Anketlere bakıyorum, keyifleniyorum, geliyoruz, kazanıyoruz, Bursa bizi bekliyor" dedi.

Bursa ziyaretinden sonra katıldığı canlı yayında da Bozbey'in başarılı bir lansman yaptığını söyledi.

Memnuniyet anketlerine göre Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yeniden aday gösterilmesini beklemiyorduk, tekrar aday gösterilmesi zaten bize dönük olan ibreyi daha da lehimize çevirdi ifadeleri dikkat çekti.

Eski CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil'in çabalarıyla hayata geçen, Türkiye'nin en kapsamlı sağlık müzesi olan Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi'nin açılışında da, Osmangazi ve Yıldırım'da da sokaktan gördüğü ilgiden çok memnundu Özel.

Ulu Cami'nin önü mini miting alanına döndü, Yıldırım'da da vatandaşın ilgisi muazzamdı ifadelerini kullandı.

Örgüt hazır, uyumlu vurgusu da anlamlıydı.

CHP Genel Başkanı, Bursa'dan çok memnun ve umutlu ayrıldı.