Bursa
Açık
5.8°
Başka Gazete
Selahattin Adıgüzeller
Selahattin Adıgüzeller
sadiguzeller@gmail.com

Siyasetin Cömez'i!

2023.09.25 09:03 Son Güncellenme: 2023.09.25 09:03

Genel Merkez tarafından Cumartesi sabahı AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı görevinden alındı Ufuk Cömez... (Haberi ilk verenin başkagazete.com olduğunu da hatırlatayım bu arada!)

Peki görevden alınması sürpriz miydi?

Hayır!

Onun için de partililer içinde sürpriz değildi...

Bekleniyordu acı haber!

Hatta alınmakta geç bile kalındığı konuşuluyordu...

Gelelim Cömez'in görevden alınmasına vesile olan sürece...

Bir süre önce AK Parti Genel Merkezi, bir genelge göndererek, 2024 yerel seçiminde belediye başkanlığı veya meclis üyeliklerine aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yöneticilerinden bu görevlerinden istifa etmeleri istendi.

Bu genelge doğrultusunda beş ilçe başkanı (Yıldırım, Gemlik, Karacabey, Mustafakemalpaşa ve İznik) ilçelerinden belediye başkan aday adayı olmak için hemen istifalarını verdiler.

İstifası beklenenler arasında Ufuk Başkan da vardı...

Bu istek, rica kıvamında il yönetimi tarafından bizzat kendisine de iletildi...

Fakat O'nun bu ricaya, "Benim yerel seçimlerde herhangi bir yere aday olma gibi niyetim yok ki, niye istifa edeyim? Uygun görürseniz ilçe kongresine kadar görevimi sürdürmek istiyorum" cevabı verdiği söyleniyor.

Bunu rest olarak algılayanlar oldu haliyle partide...

Resti önce İl Başkanlığı ardından Genel Merkez gördü!

İlçe yönetimlerinde iki, ilçe başkanlığında iki dönem görev yapmış siyasi tecrübeye sahip olduğu halde bu cesareti niye gösterdi?

İşte asıl cevabı aranılan soru buydu partide...

Cömez, kime veya kimlere güvendi de istifaya yanaşmadı?

Birileri "diren Ufuk" mu dedi?

Görevden alındığı haberini duyar duymaz telefonla arayıp duygularını sordum sıcağı sıcağına...

Gülerek, "Genel Merkezimizin kararıdır, saygı duyuyorum. Kimseye kırgınlığım, üzgünlüğüm yok ama partimde görevden alınmamı bekleyen sevenlerimin sayısının bu kadar çok olduğunu tahmin etmiyordum" dedi.

Bu arada, aynı gün...

Tarihi Kentler Birliği bölge toplantısı için gelen konuklarını Fidan Han'da ağırlarken karşılaştığım Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a da sordum, etkinliklerinde onu hiç yalnız bırakmayan Cömez'in görevden alınmasına dair düşüncelerini...

"Partimizin tasarrufudur. Hakkında hayırlı olsun! İstifa etmesi istenmişti zaten, etmeyince Genel Merkez bu kararı almak zorunda kaldı. Ufuk kardeşimiz dava adamıdır, küsmez, darılmaz kimseye, ilçe başkanı gibi çalışır yine..." yorumunu yaptı.

İl Başkanı Davut Gürkan'a da soracaktım ama attığı twiti görünce sormaktan vazgeçtim...

Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'in de katıldığı, cumartesi günkü Osmangazi İlçe Teşkilat Buluşmasını şu cümlelerle paylaşmış Gürkan:

"AK Parti teşkilatlarının gayesi, milletine ve ülkesine şevkle hizmet üretmektir!

Mahallesinden, sokağındaki kapı komşusuna, hemşerilerimizin derdiyle dertlenen, gönül bağını her geçen gün daha da güçlendiren dava arkadaşlarımızla durmak yok yola devam!"

Mesajı vermiş Başkan...

Daha ne desin!