Bursa
Açık
7.1°
Başka Gazete
Selahattin Adıgüzeller
Selahattin Adıgüzeller
sadiguzeller@gmail.com

Sıra o tetiği çektirenlerde!

2023.11.23 09:00 Son Güncellenme: 2023.11.23 09:00

Geçtiğimiz günlerde haber sitemizin Genel Yayın Yönetmeni Yaman Kaya'ya yönelik gerçekleşen silahlı saldırıyla ilgili iki zanlı gözaltına alınmıştı.

Zanlılar inkar etseler de ortada saldırının güvenlik kameralarına yansıyan cillop gibi görüntüleri, olay öncesi ve sonrasına ait HTS kayıtları ve zanlıları teşhis eden görgü tanıkları vardı.

Polisimiz takdir edilecek titizlikte ve özveriyle çalışmıştı...

Fakat bu kanıtlar ışığında savcılık tarafından, kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen iki zanlı hakkında, ilk duruşmaya kadar ev hapsi verilmişti.

Basın özgürlüğü ve Cumhuriyetimizin 100. yılıyla taçlandırdığımız demokrasimiz adına şaşırmadık ve üzülmedik dersek yalan olur bu karara...

O hain saldırıdan çok şükür yara almadan kurtulmuştu Yaman kardeşimiz...

Amaçlarına ulaşamayanlar çıkan karardan yüz bularak ya tekrar saldırmaya kalkarlarsa diye kaygılanmadık değil...

En kötüsü de...

Uyandıracağı nasılsa yapanın yanına kar kalıyor hissi, başkalarına da cesaret verip başka saldırılara yol olmasından da ürktük açıkçası...

Benzeri suçlardan birçok sabıkası olmalarına rağmen mahkemenin zanlılarla ilgili verdiği ev hapsi kararı, yalnız bizleri, basın camiasını değil kamu vicdanını da rahatsız etti.

Gerek telefonla, gerek sosyal medyadan, gerekse bizzat medyamıza gelerek "geçmiş olsun" ziyaretimize gelenler de dile getiriyordu, üzüntülerini...

Sonuçta bizler hukukçu değiliz...

Her koşulda adalete olan güvenimizin tam, yargının verdiği kararlara her zaman saygımızın sonsuz olduğunu, olayın yaşandığı ilk andan beri söyledik, yazdık...

Dün akşam saatlerinde aldığımız haber, bu konudaki inancımızı daha da arttırdı...

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda o iki zanlı yeniden çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak bu kez cezaevine gönderildiler.

Şimdi sıra, o tetiği çektirenlerde!

Kim veya kimler, gazetecilikten başka işi, ülke ve kent menfaatlerini düşünmekten başka gayesi olmayan genç idealist bir gazeteciye bu saldırıyı yaptırır?

Niye yaptırır?

FSM Bulvarı gibi araç ve insanın en yoğun olduğu en hareketli saatlerde ve üstelik de İl Emniyet Müdürlüğü'ne yürüme mesafesi bir bölgede, adam tutup bir metre mesafeden ateş ettirecek kadar öfkelendirecek ne yaptı Yaman Kaya?

Bursa kamuoyunun merakla beklediği bu sorularının cevaplarının da kısa zamanda ortaya çıkacağından yana şüphemiz yok!

Zanlıların Emniyet ve savcılık ifadelerine bakılırsa, Yaman kardeşimin özellikle imar konularında yazdıkları birilerini rantsal açıdan rahatsız etmiş gibi görünüyor.

Zaten soruşturma dosyasından edindiğimiz bilgiler saldırının Yaman Kaya'nın yazılarıyla ilgili olduğunu net şekilde ortaya koyuyor.