Bursa
Parçalı Bulutlu
18.7°
Başka Gazete
Selahattin Adıgüzeller
Selahattin Adıgüzeller
sadiguzeller@gmail.com

"Mudanya, bir Alaçatı neden olmasın?"

2024.03.14 09:05 Son Güncellenme: 2024.03.14 10:33

Bu iddialı sözler, CHP'nin Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç'a ait...

Dün, Montania Hotel'deki partililere ve halka açık basın toplantısında Dalgıç'ın projelerini dinledik.

Toplantıya, CHP Bursa Milletvekilleri Hasan Öztürk, Nurhayat A. Kayışoğlu, Orhan Sarıbal, CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ile parti yöneticileri, muhtarlar, STK temsilcileri de katılanlar arasındaydı.

Siyasette yeni diye eleştiriliyordu Dalgıç, fakat dünkü sunumunda kırk yıllık siyasetçi kadar rahat ve özgüveni yüksekti.

"Mudanya Deniz'le kazanacak" sloganlarıyla kürsüye çıkan Deniz Bey, 9 ana başlıkta topladığı projelerini tek tek açıkladı...

"Mudanyamız herkes için güvenli, herkes için rahat, herkes için huzurlu olacak. Bunun için çok ama çok çalışacağız. Mazeret üretmeden çözüm ve maharet üreteceğiz. İnsan onuruna yaraşır, yaşanabilir ve güvenli bir Mudanya oluşturacağız. Her kararı halkımızla ortak alacağız, ilçeyi birlikte yöneteceğiz. Söz veriyorum" dedi.

Dalgıç'ın, dinleyenleri heyecanlandıran, umutlandıran diğer vaatleri arasında en dikkat çekenleri ise şunlar oldu:

Mudanya'yı depreme ve sel gibi diğer afetlere karşı dayanıklı, dirençli ve güvenli hale getirmek, tarihi yapıları korumak...

Trafik ve otopark sorununu kalıcı çözmek, ilçede bisiklet kullanımını özendirmek...

Gürültü ve görüntü kirliliğini önlemek...

45 kilometrelik sahil şeridinin kıymetini ortaya çıkaran düzenlemeler yapmak...

Mudanyalı zeytin, incir, üzüm ve diğer tarım ürünleri üreticilerini desteklemek...

Mübadele Müzesi açmak...

Mütarek Evi'nin tarihsel önemini ülkemizin dört bir yanına anlatmak...

İlçeyi bir Urla, Alaçatı gibi turizm merkezi yapmak, gastronomide öne çıkarmak...

Askıda fatura sistemiyle faturasını ödeyemeyen dar gelirli vatandaşlara, emeklilere incitmeden yardım etmek...

Dalgıç'tan sonra kürsüye çıkan Bozbey de, 1 Nisan'dan itibaren yapacakları hizmetlerle Mudanya'yı da gülümseteceklerini söyledi.

ÖZKARAYURT'UN YERİNE TANIRGAN GELDİ

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Yıldırım Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Murat Özkarayurt'un yerine, Ertan Tanırgan getirildi.

Yönetim kurulunda yapılan oylama sonucu bu göreve seçilen Tanırgan, aynı zamanda Bursa Çiçekçiler Odası Başkanlığını yapıyor.

BESOB'un yönetimlerinde de görev alan Tanırgan, "Zamansız aramızdan ayrılan Murat başkanımızın yeri hiçbir zaman doldurulamaz. O esnaf teşkilatımızın efsane isimlerindendi. Onu bir kez daha rahmetle anıyorum. Yaptığı hizmetler asla unutulmayacak. Onun bıraktığı bu görevi bizler de layıkıyla yapmak, esnafımıza faydalı olabilmek için arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız" dedi.