Bursa
Parçalı Bulutlu
13.3°
Başka Gazete
Selahattin Adıgüzeller
Selahattin Adıgüzeller
sadiguzeller@gmail.com

Jeolog Naci Görür Bozbey'i nasıl korkuttu?

2023.12.12 09:29 Son Güncellenme: 2023.12.12 09:29

Geçen hafta gövde gösterisiyle CHP'den Bursa Büyükşehir Belediye başkan adaylığını açıklayan Mustafa Bozbey için "Ve Bozbey sahaya indi!" başlığını atmıştım köşemde...

Dün medyamızı ziyaretinde bu başlığıma atıfta bulunarak, "Biz 4,5 yıldır sahadayız, hiç boş bırakmadık ki sahayı" dedi...

Ve, adaylık iddiasını şu sözlerle özetledi:

"Yarım kalan hikayemizi tamamlamak için çıktık yola... Bursa'nın geleceği için hazırladığımız projeleri hayata geçirecek bir fırsat daha çıktı... Şimdi o değişimin zamanı... 31 Mart'ta o değişim gerçekleşecek Bursalıların yüzü gülümseyecek!"

Geçtiğimiz günlerde aracında uğradığı silahlı saldırıdan büyük bir şans eseri yara almadan kurtulan Genel Yayın Yönetmenimiz Yaman Kaya'ya 'geçmiş olsun' dileğinde bulunarak, olayı kınayan Bozbey'le sohbetimizin konusu elbette yaklaşan seçimler ve Bursa'ydı...

Samimi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu...

Dedi ki;

"Bursa kentinin hali Bursaspor gibi... İkisi de giderek değerini kaybediyor ve biri bulunduğu ligden diğeri kaliteli şehirler liginden düşüyor ne yazık ki!"

Seçilmesi halinde ilk yapacağı şeyin, 25, 50 ve 100 yıllık şehir bir planını hazırlatmak olduğunu belirterek, "Bu planlar şehrin anayasası olacak... Güzelim tarım topraklarını sanayiye, imara feda etmeyeceğiz. Bir karış toprağın, havanın, suyun ne kadar önemli olduğunu pandemi döneminde öğrendik" dedi.

Kentsel dönüşümle ilgili söyledikleri de dikkat çekiciydi Bozbey'in:

"Şu an yapılanlar kentsel dönüşüm değil bina yenileme çalışması... Bina yoğunluğunu artırıp insanların yaşam alanlarını azaltarak olmaz bu iş... Bina yoğunluğunu yaşam alanlarıyla dengelemek, bunu şehrin her yanına yaymak lazım... Yaşadığımız büyük depremlere rağmen hala şehrin altından geçen fay hatlarını dikkate almadan yapılaşma sürüyor. Daha geçen gün deprem bilimci Naci Görür'le bir etkinlikte karşılaştık... Tehlikenin kapıda olduğunu, kentsel dönüşüm konusunda elimizi çabuk tutmamız gerektiğini söyledi. Bursa'nın depremselliği konusunda yaptığı yorumlardan ürktüm!"

Sohbetimiz sırasında, CHP'nin ilçelerdeki belediye başkan adaylarını belirlemede sürprizler yaşanabilir mi, diye de sorduk Bozbey'e...

Genel Merkez'in en iyi en ideal adayı belirlemek için çok hassas bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

İYİ Parti ile seçim ittifakının bozulması konusunda, "Her siyasi parti kendi varlığını sürdürmekle sorumludur. Üzülsek de aldıkları karara saygı duyuyoruz" dedi.

Peki, seçimde AK Parti'nin Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak yine Alinur Aktaş'la mı yarışmak istiyor yoksa yeni bir adayla mı?

Bu soruya verdiği cevap kısa ve netti:

"Bizim işimiz kişilerle değil, bizim amacımız, şehre beş yıl kaybettiren yönetim anlayışını değiştirip, Bursalıları gülümseten hizmetleri gerçekleştirmek!"