Bursa
Parçalı Bulutlu
18.1°
Başka Gazete
Selahattin Adıgüzeller
Selahattin Adıgüzeller
sadiguzeller@gmail.com

Bursa'nın bahtsız siyasetçileri!

2023.10.07 09:40 Son Güncellenme: 2023.10.07 09:40

Dünkü yazımda "Bursa'nın en bahtsız siyasetçilerinden bir TOP-10 yap deseniz ilk beşe Cüneyt Karlık'ı yazarım" demiştim...

Meraklı okurlarım hemen mesaj atmışlar, "Listenin tamamını da açıkla" diye...

Sizi kıracağıma kafamı kırarım!

Gerçi siyasetle ilgilenenler tahmin etmişlerdir ama ben yine de Bursa'nın en bahtsız siyasetçilerini açıklayayım...

1. İlhan Parseker:

Yıllarca DYP'nin her kademesinde siyaset yaptı. En büyük arzusu milletvekili olmaktı. Liste başı yazıldığı bir seçimde seçilmesine garanti gözüyle bakılıyordu, ne yazık ki partisi baraj altında kalınca TBMM yerine TOBB'a gitti... Gidiş o gidiş... Hayatı yelken!

2. Sami Bilge:

Nam-ı değer Demokrat Sami Bey, sırasıyla MHP, AK Parti ve İYİ Parti'nin il yönetimlerinde bulundu. Üç partide de milletvekilliğine aday oldu ama seçilmek kısmet olmadı. Baktı olmuyor şansını daha fazla zorlamayıp aktif siyaseti bırakarak kendisini gezilere verdi.

3. Mustafa Şenyurt:

CHP'ye maddi manevi desteğini hiç esirgemedi. Tek isteği milletvekili olabilmekti. Kimler kimler CHP listelerinden seçilip gitti, Şenyurt o gidenleri gördükçe kurduğu marketteki rafları devirdi...

4. Cüneyt Karlık:

Dün de yazdım... ANAP'lı Yıldırım Belediye eski başkanı, yeniden başkan veya milletvekili olmak için MHP ve AK Parti arasında gitti geldi. Belediye başkanlığını 50 bin oy, vekilliği ise 201 oyla kaçırması üzücüydü. Hala gönüllerin başkanı...

5. Sedat Yalçın:

AK Parti tarihinde iki defa il başkanı olma şansı yakalamasına rağmen bu fırsatı seçimlerde değerlendiremedi. Partideki Binali Yıldırım gibi sağlam hemşehrisine rağmen, seçilebilir sıralardan milletvekili aday listelerine girmeyi beceremedi.

6. Gıyasettin Bingöl:

Çok istiyordu vekil olmayı... Her seçim dönemi Genel Merkez düzeyinde yapılan kulislere, baskılara rağmen listelerde Mudanya havası aldı. İyi oldu. Sayesinde Bursa güzel bir üniversite kazandı.

7. Burhan Orhan:

İnegöllü Orhan, 21. Dönem Bursa MHP'den milletvekili seçildi. Fakat seçildikten çok kısa bir süre sonra erken seçime gidilince vekilliğin tadını çıkaramadı. Aldığı lacivert takım elbisenin daha kredi kartı taksitleri bitmeden vekilliğinin sona ermesine sinirlenip aktif siyaseti de Bursa'yı da bıraktı.

8. Alparslan Yıldız:

AK Parti'de Nilüfer ilçe başkanlığı da yaptı, il yönetiminde de bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi mücadelesini anlatan kitap bile yazdı... Tek isteği vekil olmaktı. Olamayacağını görünce Gelecek Partisi'ne geçti. Orada da şans C. Kani Torun'a güldü, Yıldız'a yine gülmedi.

9. Gökhan Gerçek:

Saadet Partisi'nin jokeri... Nerede ihtiyaç varsa oraya aday oldu, oluyor... Ama hayalleri bir türlü gerçek olmuyor! Dava arkadaşı Mehmet Atmaca bile CHP listelerinden vekil seçilmeyi başardı, o kaldı. Gökhan Bey'in siyasetteki bahtsızlığı iklim değişikliği kaynaklı olabilir!

10. Cennet Cankılıç:

Yaz yaz nereye kadar dedi... Yerelde genelde, hemen her seçimde adaylık şansını denedi. Milletvekili seçilip hepimizi çekip kurtaracaktı medya aleminden... Son seçimde bakan abisine çok güveniyordu ama olmadı. Aldığı oylarda meslektaşlarının gözü kaldı, gidemedi Meclis'e...