Bursa
Açık
7.1°
Başka Gazete
Selahattin Adıgüzeller
Selahattin Adıgüzeller
sadiguzeller@gmail.com

Bak şu utanmaza!

2023.09.15 09:09 Son Güncellenme: 2023.09.15 09:09

Atalarımız boşuna söylememişler, "Yüz verirsen deliye, gelir yapar halıya!" diye...

Bir diğeri de "Merhametten maraz doğar!" sözü...

Muhtemelen sivrilttikleri kazıkların önce atalarımıza batmasından edindikleri acı tecrübelerle ortaya çıkmış bu sözler!

Günümüzde de bunun örnekleri çok...

İşte son örneği...

Ülkemizdeki bazı Suriyeli sığınmacılar, okula başlayan çocuklarına toplu merasimlerde İstiklal Marşı söyletilmesine tepki göstermişler...

Sosyal medyadan da "Bugünün en utanç verici duygusu, çocuklarımızın bize ait olmayan milli marşı zorla söyletilmesidir" diyerek göstermişler tepkilerini...

Şu utanana bak hele sen!

Bir insanın ülkesinin bağımsızlığına karşı göz dikenlerle savaşmak yerine ardına bakmadan sınırdan kaçması utanç verici bir duygu değil mi?

Madem milli marş konusunda bu kadar çok hassassın, o zaman ne işin var Türkiye'de? Git, ülkene göz dikenlere karşı savaş, göğsünü gere gere kendi milli marşını söyle, söylet özgürce, korkmadan çocuklara!

Sizleri zorla mı tutuyoruz, okullarında çocuklarınıza milli marşlarını söyletmeyecek başka ülkeler varsa oralara da gidebilirsiniz...

Kansızlık demiyorum ama bunun adı nankörlüktür!

Yüzsüzlüktür!

Hainliktir!

Bugün İstiklal Marşı'ndan rahatsız olanlar, yarın gönderde dalgalanan şanlı Türk bayrağından da, okulundaki Türk öğrencilerin ve öğretmenlerin varlığından da rahatsız olur!

Oldu olacak Andımız gibi İstiklal Marşı okunmasını da kaldıralım okullardan, incinmesin hassas kalpler!

Sanki çocuğuna İstiklal Marşı zorla okutuluyor, okumayanı sınıfa almıyor, tek ayaküstünde cezalandırıyor, falaka yatırıyorlar!

Sesli okumak zorunda değilsin ama okunurken saygısızlık yapamazsın...

Bu sıradan bir marş değil, yokluk içinde yedi düvele karşı savaşan bir milletin kahramanlık, bir ülkenin kurtuluş destanıdır, savaş kaçkınları anlayamaz sözlerindeki, bestesindeki o milli ve manevi ruhu!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın konuyla ilgili yaptığı şu açıklama eminim milletimizin duygularına tercüme olmuştur:

"Hadi oradan şerefsiz sığıntı... Türkiye'de bedava sağlık, eğitim al. Sosyal yardım, çocuk yardımı al. Vergisiz kazanç sağla. Türk askeri senin için şehit olsun. Ondan sonra 'bize ait olmayan marşı söylemek utanç verici' de..."

Elbette, bu tepkiler ülkemizdeki tüm Suriyeli ve diğer mültecileri kapsamıyor...

Bizim tepkimiz, ülkemizin nimetlerinden, güzelliklerinden bizlerden daha fazla yararlandıkları halde, İstiklal Marşımızdan rahatsız olan yerli-yabancı-mülteci herkese!

Irkçılığa da şovenist milliyetçiliğe de sonuna kadar karşıyız, nankörlüğe ve hainliğe de tahammülümüz yoktur!

Minnet beklemiyoruz ihanet etmeyin yeter!