Bursa
Açık
4.8°
Başka Gazete
Selahattin Adıgüzeller
Selahattin Adıgüzeller
sadiguzeller@gmail.com

Aktaş, semazen kursuna kimleri davet etti?

2023.09.07 09:15 Son Güncellenme: 2023.09.07 09:15

Bursa'nın taşı toprağı tarih...

Özellikle Tophane'den yukarı yani Hisar bölgesinde nereye dokunsanız Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait tarihi dokuya rastlamak mümkün...

Keşke, o bölge Eski Bursa adıyla açık hava müzesine döndürülse, bölgeyi gezenler yeni Bursa'yı görmeyecek şekilde tarihi surların duvarları yükseltilse!

Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın destekleriyle kentin tarihi dokusunu gün yüzüne çıkarma konusunda güzel çalışmaları var.

İşte o çalışmalardan birine daha tanık ettik önceki akşam...

Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Pınarbaşı'ndaki, 17. Yüzyıldan kalma Mevlevihane'yi gezdirdi basına Başkan Alinur Aktaş...

Türbesi dışında her yanı yıkılmış adeta kaderine terk edilen bu tarihi mekan, yeniden Mevlevilik kültürünün yaşatılacağı manevi komplekse döndürülmüş.

7 Ekim'de resmi açılışı yapılacak Bursa Mevlevihane'sinde semazen kursları, haftanın belli günleri sema mukabeleleri olacakmış...

Buradaki etkinliklere tüm Bursalıları destek vermeye etti Başkan Aktaş...

"Semazen kurslarına kimler katılabilir? Bir kriteri var mı?" soruma, Mevlana gibi cevap verdi:

"Kim olursan ol gel, ister gazeteci, ister siyasetçi, ister başkan, yeter ki gel! Bu kapı ticaretten uzak, Mevlevilik ruhunu yüreğinde hisseden herkese açık!"

Alinur Başkan, o akşam Tophane'deki Orduevi'nin altında yer alan Bey Sarayı'nın gün yüzüne çıkarılma projesine dair son gelişmeleri de paylaştı basınla...

Recep Altepe'nin başkanlığı döneminde başlatılan projeye, yerine yapılacak yeni Orduevi'nin yeri ve oda sayısı konusunda Genelkurmay Başkanlığı ile yaşanan anlaşmazlık yüzünden bir türlü başlanamamıştı.

Yıkılacak mevcut 50 odalı Orduevi'nin Nilüfer Cephanelik Bölgesi'nde yeni yerine 200 odalı yapılmasını isteyince, proje yine askıya alınmıştı.

Şu an 100 odaya inmiş Genelkurmay, 75'e de indirme umudu varmış...

İndiği an, Bey Sarayı için de kazmayı vuracak Büyükşehir...

YAŞI GENÇ HEDEFİ BÜYÜK SENDİKACI!

Mustafa Gazioğlu...

Tam bir Dağ bölgesi delikanlısı...

Siyasetçi bir aileden geliyor...

Yaşı genç ama hedefleri büyük...

Belediye-İş Sendikası Bursa Şubesi'nin 17 Eylül'deki kongresinde başkanlığına aday olan Gazioğlu, dün deneyimli ekibiyle birlikte medyamızı ziyarete geldi.

Sendikanın aynı zamanda Nilüfer Belediyesi'ndeki işçi temsilcisi olan Mustafa kardeşim, aday olma gerekçesini şu sözlerle özetledi:

"Geçmiş sendikalar döneminde birçoğumuzu memnun etmeyen ve şeffaf olmayan gelişmeler yaşandı. Artık daha bütüncül daha şeffaf, emeğin gücünü birleştirme ve hissettirme zamanı geldi. Birleşeceğiz, çoğalacağız ve orta akılla her türlü sorunun üstesinden geleceğiz."

Sözlerindeki kararlılık, gözlerindeki heyecan, Gazioğlu'nun seçilmesi halinde bu hedefini gerçekleştireceğinin bir işaretiydi.