Bursa
Parçalı Bulutlu
18.7°
Başka Gazete
Selahattin Adıgüzeller
Selahattin Adıgüzeller
sadiguzeller@gmail.com

AK Parti Bursa aday listesinde göze çarpanlar!

2024.02.05 09:23 Son Güncellenme: 2024.02.05 09:23

Cuma günü kentimize gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bursa ilçe belediye başkan adaylarını açıklayıp döndü ama geride AK Parti aday listeleriyle ilgili hayal kırıklıkları ve sorular kaldı...

İşte partililerin kafalarını kurcalayan o sorulardan bir demet...

* Cumhurbaşkanı Erdoğan değil de başka bir parti büyüğü, başkan adaylarını açıklasaydı, listelere olan tepkiler ve istifalar durur muydu?

* Hafta içinde listelerde hayal kırıklığı yaşayan tam 8 ilçe yönetiminin kazan kaldırdığı içlerinde sadece Gemlik'in geri adım atmadığı söyleniyor. Peki diğer ilçe yönetimleri istifa kararından nasıl döndürüldü, onlara ne sözler verildi?

* Yeniden Refah Partisi'nin Sedat Yalçın'ı büyükşehirden aday göstermesinin AK Parti aday listelerinin sil baştan değişmesine ve bu yüzden çoğu yerde mevcut başkanlarla seçime gidilme kararı alınmasına neden olduğu iddiası doğru mudur?

* DAĞ-DER, seçimlerde Bursa'da hangi hemşehrisi aday gösterilirse parti ayırmaksınız onu destekleyeceklerini deklare etmişti. Bu açıklamalarının, Orhaneli, Keles ve Büyükorhan'daki aday değişiminde olumlu-olumsuz bir etkisi olmuş mudur?

* Aday tanıtımında sahneye ailesiyle birlikte çıkan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın 4 çocuğu olduğunu öğrenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bak 4 çocuğa 4 dönem adaylık verdik, sakın beşi zorlama!" esprisi yaptığı konuşuluyor. Yoksa mevcut başkanlar çocuk sayısına bakılarak mı yeniden aday yapıldılar? Esprinin gerçek payı var mı?

* Aday listesine en sert tepkiyi, yeniden aday yapılmayan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, partisinden istifa ederek gösterdi. Belediye olarak üretip bir liradan ekmek satarak, ilçesindeki dar gelirli halkın hayır duasını alıyordu. Önder Bey'in bağımsız veya YRP'den aday olacağı iddiaları var. Peki, ilçedeki AK Parti seçmeninden başkası seçimde onu Tanır mı?

* Yıldırım belediye başkan aday adayı Ali Mollasalih, daha listeler açıklanmadan günler öncesi sosyal medyadan partisine, partililerine ve hemşehrilerine teşekkür etmiş, gösterilen adaylara da başarılar dilemişti. Aday gösterilmeyeceğini nasıl anladı? Listedeki Ali kontenjanının dolduğunu mu söylediler?

YAYSIZ VE YAĞSIZ KALEM!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cum günkü Bursa programıyla ilgili izlenimlerimi yazarken, korumalarıyla yaşadığım kalem yasağı polemiğine de değinmiş...

Bomba imha uzmanı hassasiyetiyle içine dışına baktığı kalemimin yayını çıkararak salona girmeme izin veren genç cumhurbaşkanı korumasından söz etmiştim...

Yazımı okuyan AK Partili sevdiğim bir dostum patlattı espriyi:

"Yayına değil yağ oranını ölçmek için de açıp bakmıştır kalemine!"