Bursa
Çok Bulutlu
15.7°
Başka Gazete

Yaman Kaya'ya saldıranlar tutuklandı!

2024.03.18 09:28 Son Güncellenme: 2024.03.18 09:29 - BURSA

Bursa'da gazeteci Yaman Kaya'ya silahlı saldırı düzenleyip, 'ev hapsi' ile serbest kalan iki şüpheli Z.B ve S.M yapılan itiraz üzerine tutuklandı.

Yaman Kaya'ya saldıranlar tutuklandı!

Saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen iki şüpheli Z.B. ve S.M, 15 Kasım Çarşamba günü gözaltına alınmış, 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla açılan soruşturmada savcının tutuklama talebinde bulunmasına rağmen ertesi gün çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece 'ev hapsi' verilerek serbest bırakılmıştı.

Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklama talebinin reddine karşı itirazda bulundu. Z.B ve S.M., Bursa Nöbetçi 3. Asliye Ceza Mahkemesince hakkında tutuklama kararı verilerek cezaevine gönderildi.

Gazeteci Yaman Kaya tutuklama kararının ardından yaptığı açıklamada,

"Kasten öldürme amacıyla direkt beni hedef alan, pusu kurularak düzenlenen silahlı saldırıdan sonra polise verdiğim ilk ifadede bu saldırının yazılarımdaki inşaat yolsuzluklarıyla ilgili olabileceğini belirtmiştim. Dosyada yer alan tanık ifadeleri saldırının imar usulsüzlükleri ile bağlantılı olduğunu ve yazılarımdan ötürü bu saldırının gerçekleştirdiğini net şekilde işaret ediyor. Saldırganların tutuklanması sevindirici bir gelişme ancak önemli olan azmettiricilerin de yakalanarak cezalandırılması. Beni öldürme maksadıyla düzenlenen saldırının aydınlatılmasının Bursa'yı talan eden büyük bir rant yapılanması deşifre edeceğine inanıyorum. Tetikçilerin yakalanması can güvenliğim ile ilgili endişelerimi gidermiş değil. Zira bu saldırıyı milyarlarca lira haksız kazanç elde eden imar çetesinin gerçekleştirdiği belli. Sonu ne olursa olsun her zaman olduğu gibi kamu haberciliği yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Kurşun sıktılar diye yazmaktan asla ama asla vazgeçmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun kamunun hakkını sonuna kadar savunacağız." dedi.