Bursa
Çok Bulutlu
15.6°
Başka Gazete

Vladimir Putin, Moskova'da Paskalya ayinine katıldı

2024.05.05 16:01 Son Güncellenme: 2024.05.05 16:02 - DÜNYA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Moskovalı ibadetçiler pazar günü yapılan Paskalya ayinine katıldı. Rusya Ortodoks Kilisesi, Rus liderin ve onun Ukrayna'daki savaşının sadık bir destekçisi olan Patrik Kirill tarafından yönetiliyor.

Vladimir Putin, Moskova'da Paskalya ayinine katıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, pazar günü düzenlenen Paskalya ayinine katıldı.

Putin koyu renk takım elbise, beyaz gömlek ve koyu kırmızı kravatla başkentin ana kilisesi olan Kurtarıcı İsa Katedrali'nde ayine katıldı.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ile birlikte ellerinde yanan kırmızı birer mum ile ibadet etti.

Rusya Ortodoks Kilisesi, Rus liderin ve onun Ukrayna'daki savaşının sadık bir destekçisi olan Patrik Kirill tarafından yönetiliyor.

Kirill, üçüncü yılına giren Ukrayna'daki savaşı güçlü bir şekilde destekliyor.

Putin'in Şubat 2022'de Ukrayna'nın işgal edilmesi emrini vermesinden bu yana on binlerce kişi öldürüldü ve milyonlarca kişi evlerinden sürüldü.

TASS devlet haber ajansının haberine göre, törende patrik, Rusya'nın "kutsal sınırlarının" korunması için dua ederek, Tanrı'nın Rusya ile Ukrayna arasındaki "yıkıcı çekişmeyi" durduracağı umudunu dile getirdi.

Rus Ortodoks Kilisesi de dahil olmak üzere Ortodoks Hıristiyanlar, Gregoryen takvimi yerine Jülyen takvimini takip ediyor ve bu hafta sonu Paskalya'yı kutluyor; çoğu Batılı kilise ise bayramı 31 Mart'ta kutladı.

Ortodoks inancını dünya görüşünün merkezinde tutan Putin, büyük kilise tatillerinde her zaman ayinlere katılıyor.

Noel'de genellikle Moskova dışındaki kiliselerde daha samimi ayinlere katılır.