Bursa
Çok Bulutlu
12.8°
Başka Gazete

Türk takımları bu sezon Avrupa'da kaç eleme turu oynayacak?

2024.04.24 17:31 Son Güncellenme: 2024.04.24 17:33 - SPOR

Süper Lig'de şampiyonluk ve Avrupa potası için yarış büyük heyecana sahne olurken Türk takımlarının bu sezon Avrupa kupalarına hangi turlardan katılacağı da belli oldu.

Türk takımları bu sezon Avrupa'da kaç eleme turu oynayacak?

Süper Lig'de 2024-25 sezonunda Avrupa kupalarına katılacak takımların kaç eleme turu oynayacağı ve hangi turlardan katılacağı belli oldu.

Buna göre Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayacak olan takım Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan girecek ve turu geçmesi durumunda adını gruplara yazdıracak.

Süper Lig'i ikinci sırada bitiren takım ise Şampiyonlar Ligi'ne 2. eleme turundan başlayacak ve grup aşaması için 3 tur geçmek durumunda kalacak.

Süper Lig'i üçüncü sırada bitirecek takım UEFA Avrupa Ligi'ne 2. eleme turundan girecek ve gruplara kalması için 3 tur geçmesi gerekecek.

Süper Lig'i dördüncü sırada bitirecek takım ise UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne 2. eleme turundan giriş yapacak ve gruplar için yine 3 tur geçmek durumunda kalacak.

Türkiye Kupası şampiyonu ise UEFA Avrupa Ligi'ne play-off turundan giriş yapacak. Söz konusu ekip, turu geçmesi halinde gruplara kalacak.

TÜRKİYE KUPASI ŞAMPİYONLUĞU ÖNEMLİ

Tüm bunların yanı sıra Türkiye Kupası'nda şampiyon olacak takımın Süper Lig'i bitireceği konum da Avrupa kupaları bileti almak adına hesapları değiştirecek. İşte oluşabilecek ihtimaller:

Türkiye Kupası'nda Şampiyon olan takım, Süper Ligi 3. sırada bitirirse;a) Türkiye Kupası Şampiyonu olan takım, UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek 1. takım olur;b) Süper Ligi 4. sırada bitiren takım, UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek 2. takım olur;c) Süper Ligi 5. sırada bitiren takım, UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne gidecek takım olur.

Türkiye Kupası'nda Şampiyon olan takım, Süper Ligi 4. sırada bitirirse;a) Türkiye Kupası Şampiyonu olan takım, UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek 1. takım olur;b) Süper Ligi 3. sırada bitiren takım, UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek 2. takım olur;c) Süper Ligi 5. sırada bitiren takım, UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne gidecek takım olur.

Türkiye Kupası'nda Şampiyon olan takım, Süper Ligi 5. Sırada bitirirse;a) Türkiye Kupası Şampiyonu olan takım, UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek 1. takım olur;b) Süper Ligi 3. sırada bitiren takım, UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek 2. takım olur;c) Süper Ligi 4. sırada bitiren takım, UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne gidecek takım olur.