Bursa
Çok Bulutlu
14.7°
Başka Gazete

İslam Memiş gram altında her şeyin tersine döneceği gelişmeyi açıkladı

2024.04.28 09:08 Son Güncellenme: 2024.04.28 09:08 - EKONOMİ

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altında her şeyin tersine dönebileceği bir ihtimali açıklayarak uyarıda bulundu.

İslam Memiş gram altında her şeyin tersine döneceği gelişmeyi açıkladı

Finans analisti İslam Memiş, piyasalara dair planlarını paylaştı.

Memiş, "Döviz ve altın talebi azaldı mı? Yastık altı için Hayır. Peki neden o zaman fark oluştu?" sorularına şu yanıtı verdi:

1- Mevduat faizine talep çok.

2- Ev veya araç alımları için TL'ye dönüş.

3- Bayram tatili dolayısıyla nakit ihtiyacı doğdu.

İslam Memiş, serbest piyasalar ile resmi kur arasındaki ayrışmadan da bahsetti. Memiş, "Son 1 haftadır YouTube kanalımda size serbest piyasalar ile resmi kur arasındaki ilginç ayrışmadan bahsediyorum. Önceden serbest piyasalarda dolar en az 2 lira daha yüksekti. Son 1 haftadır serbest piyasalarda dolar, 10 kuruş daha düşük" dedi. Memiş, şöyle devam etti:

"Mesela; dolar/TL Resmi kur: 32,43, serbest piyasa: 32,33. Euro/TL resmi kur: 34,74, serbest piyasa: 34,56. Gram altında öyle mi? Hayır. Ancak ithalat yasağı kalktığında o da öyle olacak. Arkadaşın gecen yıl 6 kg altını vardı 4 daire alabiliyordu. Bu yıl 5 daire alabiliyor.

Döviz kurları ve altın fiyatları yükseldiği zaman kimse kazanmaz. TL bazlı kazanç gösterir ancak enflasyon karşısında kazanmaz. Fiyatlar gerilediğinde herkes gerçek kazancı görür. Enflasyon geriler, herkese yansır. Tek temenni enflasyonun gerilemesi. Enflasyonun olduğu yerde kimse kazanmadı."