Bursa
Parçalı Bulutlu
17.8°
Başka Gazete

Celal Şengör açıkladı: Türkiye 10 milyon yıl sonra bir ülkeyle birleşecek

2024.05.10 12:16 Son Güncellenme: 2024.05.10 12:17 - GÜNDEM

Yer Bilimci Celal Şengör, Türkiye'nin geleceğine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şengör, 10 milyon yıl sonra Türkiye'nin birleşeceği ülkeyi açıkladı.

Celal Şengör açıkladı: Türkiye 10 milyon yıl sonra bir ülkeyle birleşecek

Yer Bilimci Celal Şengör, bu kez Türkiye'nin kaderinin ne olacağını değerlendirmelerde bulundu. Yapılan araştırmaların her 600 milyon yılda bir yeni süper kıtanın oluşumunu gösterdiğini aktaran Şengör, dünyada devam eden değişimler sonucunda Türkiye'nin de haritadaki yerinin farklılaşacağını söyledi.

HT Bilim Tarih Felsefe kanalında Fatih Altaylı ile gerçekleştirdiği söyleşide Şengör, yapılan araştırmaların her 600 milyon yılda bir yeni bir süper kıta oluşumu gösterdiğini belirtti. Bu süreçte dünyanın değişim yaşadığını ve Türkiye'nin haritadaki konumunun da değişeceğini öne sürdü.

'KESİNLİKLE YAŞANANACAK, KAÇIŞ YOK'

Yaşanacak kıta değişimleriyle birlikte 'Avrupa'nın parçalanacağını ve Batı Avrupa'nın bir ada haline geleceğini' dile getiren Şengör, Amerika ve Asya'nın da 'büyük ihtimalle' çarpışacağını belirtti.

Şengör'e göre, 10 milyon yıl sonra oluşması öngörülen Yeni Pangea'dan en çok Türkiye etkilenecek. Akdeniz'in tamamen kapanacağını ve yeni bir dağ kuşağı oluşacağını belirten Şengör, bu oluşumların şu anda bile yaşandığını belirtti.

Celal Şengör'ün açıklamalarına göre 10 milyon yıl sonra Türkiye ile Libya birleşecek. Türkiye ve Libya, kara komşusu olacak. Celal Şengör, konuyla ilgili "Mesela 10 milyon yıl sonra Libya ile öpüşüyoruz. Bugünkü hıza bak, biz gidip Libya ile birleşiyoruz. Ve yavaş yavaş Doğu Akdeniz kapanıyor" dedi.